Nötrsüz Trafo

5.pompayi besleyen 5. trafonun olcumlerini fazlar arasini ve fazlar ile toprak arasini olcup yazmissiniz.
diyer sorununsuz calisan ilk 4 trafolarinkinide olcdugunuzde ayni degerlerimi izliyorsunuz?
yoksa farklilik varmi topraklama ayni sekildemi yapilmis?
sorunsuz olan tarafolardaki aydinlatma beslemesi kac volt ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
diğer trafolarda sorun yok toprak faz arası 220 volt civarı ampuller 220 volt yanıyor kontaktörler normal çalışıyor
 
diğer trafolarda sorun yok toprak faz arası 220 volt civarı ampuller 220 volt yanıyor kontaktörler normal çalışıyor[/QUOTE
Sorunlu olan trafoda işetme topraklama ölçümünü yaptınız mı?Şebekeniz IT Şebeke tipi gibi davranıyor.Nötrü yalıtılmış sistemlerde faz toprak arızası olsa bile sistem çalışmaya devam edebilir.İzolasyon izleme rölesiyle izolasyon hatası takip edilebilir.Veya pens ampermetreyle sorunlu olan pompayı besleyen kablonun dışından ölçüm yaparsanız,ölçüm değerinin sıfırdan farklı olması gerekir.
 
ilk yazıya bakarsanız trafo ile sorun çözülmüş ama 4 trafoda böyle bir sorun yok toprak ile faz arasında 220 volt mevcuttur.

Trafolari inceleme sansimiz yok dolayisiyla sizin yazdiginiz bilgiler dahilinde yorum yapiyoruz. Ucgen / ucgen bagli trafoda hem 380 hem 220 alamazsiniz. Orta uc yoktur cunku. 5. Trafo hakkinda yazdiklariniz faz iletkenin topraklandigi hakkinda isaret veriyor bize. Geri kalan 4 trafo ise ucgen / yildiz bagli ve yildiz noktasi topraklanmis veye trafo yine ucgen ucgen bagli fakat hat gerilimi yani fazlar arasi gerilij 380 degilde 220 volt. Ozel tasarim trafo ise bu secenekte olabilir. Bir baska secenekte faz iletkenini dogrudan topraklamayip topraklama empedansi uzerinden topraklanmis olabilir.
 
Son düzenleme:
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. konu uzadıkca yanlış anlaşılmalara doğru gitmektedir.
 
Öncelikle cevap veren herkese teşekkür ederim. konu uzadıkca yanlış anlaşılmalara doğru gitmektedir.1: 5.trafoda kumanda gerilimi işini 380/220 volt izalasyon trafosu ile çözdük çalışıyor.2: 5 trafonun 5 ide aynı özelliklerde olup trafodan dağıtım panolarına inen kablolar 3 damarlıdır nötr için inen bir kablo yoktur.3: 5. trafo hariç diğer trafolarda kontaktörlerin kumandası için ihtiyac olan 220 voltun nötrünü topraklama kazığından temin ediyoruz4: trafolarda çalışan motor etiketinde 380 volt üçgen 660 volt yıldız yazmaktadır.5: trafolarda sadece izalatörle çıkarılmış gövde ile birleştirilmiş topraklama mevcuttur.Bizim acımızdan şu an motorlar çalıştığı sürece sorun yok
 
Çok basit bağlantı gurubu aynı olmayan başka bir trafonun nötür noktası diğer trafonun bulunduğu yere kadar etki ediyor. Sadece 1 fazda toprak arasında 0 volt ölçmeniz bunun işaretçisidir.

Kolay gelsin...
 
Sayin seagate peki ayni tur baglanti grubu olan iki adet trafonun notrleride birbirini tamamlarmi yani bir trafonun faziyla diger trafonun notr u ??

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Sayin seagate peki ayni tur baglanti grubu olan iki adet trafonun notrleride birbirini tamamlarmi yani bir trafonun faziyla diger trafonun notr u ??

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.

Can alici soru. Seagate beyin dedigine gore etkiler fakat is oyle degil etkilemez.
 
sizin ölçüm sonuçlarınız ve söylediklerinize göre bu trafoda tahminimce açık üçgen (v-v) bağlantı yapılmış s fazı hayalet faz olarak görünüyor s fazının girdiği bobin sökülmüş transformatör bankası üzerindeki akımların ve gerilimlerin fazlarına dikkat ediniz fazlardan birine ait transformatör söküldüğü için faz akımları ile hat akımları eşittir. çıkışta 380v olarak alırsın sistem üç fazlı çalışmaya devam eder Motor çalışır büyük bir ihtimalle o trafonun s fazının girdiği sargı zamanında arıza yapmış ve arızayı gidermek yerine bobini söküp v-v bağlantı ile ile yola devam etmişler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,824
Kullanıcılar
449,594
Son üye
srdrgl1905

Yeni konular

Geri
Üst