Nötrsüz sistemler mi nötrlü sistemler mi

Katılım
23 May 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar, Sizlere danışmak istediğim bir konu var ki hemen konuya gireyim. Bazı makinelere 3 faz nötr toprak kullanılıyorken bazısında 3 faz toprak bağlanıyor ve makinede trafo bulundurularak 220 V enerjiyi ve sistemde gerekli olan Nötr hattını buradan kullananlar var. Sizce hangisi daha uygundur. Bu durumlar makinenin Şebeke den çektiği güce ne gibi bir etkisi olur. Yada en çok merak ettiğim kısım makine içerisinde bir trafonun bulunması oluşabilecek parazitlenmeyi arttırır mı. sistemlerde kullanılan encoder gibi hassas cıhazların daha stabil çalışabilmesi için şebekeden 3 faz nötr toprak şeklinde kullanmak mı daha uygudur yoksa her iki durumda aynı mıdır ?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Makinada,güç kullanımı için nötre ihtiyaç yoksa,nötr çekmeye lüzum yoktur.Kumanda ve diğer ihtiyaçlar için 380 / vs.izolasyon trafosu kullanılır ve bu gerilim nötrden yararlanılan gerilimden daha emniyetlidir.
Bu trafo doğru seçilmiş ise,hiçbirşekilde sakınca yaratmaz.Güç sarfiyatı yönünden ( trafo kaybını hesaba katmazsak ! ) ,değişen birşey olmaz.Çok doğru bir uygulamadır.Kaçak akımın çalışması yönündende mahzurlu bir uygulama değildir.
 
Son düzenleme:
Monofaz motor sürücüleri ve nötr ün bir yerden faz gelmesi sorunlarını çok çektim. Bence en iyisi 3 faz nötrü pek panoya sokmayacaksın. Lazımsa da trafo...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst