Nötrde Voltaj Var!

sanırım topraklamadan kaynaklanan ölü bir elektriktir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
adam tamam hallettim demiş siz hala çözüm üretmeye çalışıyorsunuz. Nötr'de gevşeklik varmış işte:)
 
Arkadaşım sorun nötürün kopuk bu nedenle aslında fazla beraber boruların içinden geçerken olulan indüksiyon voltajını okuyorsun. Muhtemelen takacağın bir şey çalışmaz çalışsada verimsiz çalışır. Eğer faz devresini topraktan tamamlıyorsa verimsiz çalışırken eğer faz devreyi tamamlamıyorsa hiç çalışmayacaktır. hatta böyle bir dudumda senin 80V 220V a yükselevektir (faz devreyi tamamlamıyorsa).

Harbi ne komik olmuşuz ya bunun nedeni de alttaki sayfa numaralarınının sonuncusunu okumadan cevap yazıyor olmamız sanırım :)
 
Tam Türk usulü. Bir giriş sorusuna bakıyoruz sonra da cevap yazıyoruz. Okumaya üşeniyoruz. Adam yazmış sorun çözüldü diye halen çözüm yazıyoruz. Ne yardımsever milletiz ya :D
 
sorun tedaş tan falan kaynaklanmaz ustalar profesyoneller uzmanlar onursal üyeler düşünün bakalım

Sn Erstian 12.mesajında sorunun nerden kaynaklandığını açıklamış. Nötr'de zaten her zaman küçük gerilimler oluşur. Dengesiz yüklenme kaçınılmaz olduğundan yük grubu üzerindeki nötr'den trafo yıldız noktasına dengesizlik oranında bir akım akar bu akım değeri nötr iletken direnci ile çarpıldığında nötr gerilimi oluşur. Nötrde gevşeklik direncin artmasına dolayısıyla da nötr geriliminin büyümesine neden olur. Nötr yani referans noktası değiştiğinden faz gerilimlerinde de değişim gözlenir.
 
panodan buata gelen hattı, ordan da prize gelen hattı kontrol et.büyük ihtimalle bi yerde kopuk vardır.220 v gördüğün yerden prize kadar olan hattı yenile derim. garantili çözüm.
 
nötr deki proplemler genelde gevşeklik ve kopukluktan olur
 
Adsız1.png

Şalter açıkken usta nötr barasına nötr kablosu bağlarken anahtar panoya değmiş ve yüksek bir akım oluşmuş. anahtarı eritmiş bu arada trofa çıkışında hafif yangın oluşmuş bunun nedeni ne olabilir. Fazlar kesik. fakat nötr den pano gövdesine yüksek akım geçmiş.
 

Ekli dosyalar

  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 30
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    1.6 MB · Görüntüleme: 28

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst