Nötrde Voltaj Var!

erstian

Üye
Katılım
1 Mar 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Nötr de 80V var! bu neden kaynaklanmış olabilir ve bu problemi nasıl giderebilirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
nerdekı nöturde voltaj oluyosun ? piriz, pano
 
nütr ü iyi kontrol et biryerde gevşeklik var ondan kaçak oluyor nütr zayıf
 
Merhaba tekesh, prizdeki nötr de voltaj görünmekte. Neden görünür bu? tesisatın bir yerindeki faz kablosu ile temas gibi bir şeymi var acaba?

Merhaba i.halilercin "nötr ü kontrol et" derken evdeki tek tek tüm nötr bağlantılarının sıkılığına mı kontrol etmeliyim sadece.
 
nötür hattı gelmediği için bu yanılgı olur nötür hattını kontrol et %99 sebebi budur arkadaşım
 
Merhaba sanatkar, öncelikle teşekkürler tespitin için.

binanın ana sigorta panosundan, dairenin sigortalarına gelen nötr ve faz hattını yenilersem bahsettiğin gibi sorun çözülür umarım.
Yarın sabah ilk işim bu olacak. Peki aktaracağım nötr ün sağlıklı olup olmadığını nasıl kontrol edebilirim yada ölçebilirim, çünkü açıkçası nötr de enerji olduğunu evimize kombi arızası için gelen yetkili servis söylemiş (nötr ü başka bir yerden alıp kombiyi öyle çalıştırmış)
 
Nötrde elektrik görünmesi şimdiye kadar nasıl sıkıntı olmamış hayret. Evdeki bütün nötrleri kntrol etmen lazım ama o kontrole gelen arkadaş aceba nötrdeki voltajı toprak hattı üzerinden okumuş olmasın?
Önce faz-nötr arası değeri ölç, ardından faz-toprak ve nötr-toprak arasını. Bu üç değere göre yorum yapmak daha iyi olur. Eğer toprağın yetersiz ise ve apartmanda fazla toprak kaçışı varsa bu değeri okumuş olabilir. Ayrıca nötr üzerinde voltaj okunması nötr taşıyan kablonun bağlantılarda iyi sıkılmamış olmasından yada kablonun kavrulup direnç oluşturacak hale gelmesinden kaynaklanabilir. Evdeki bütün prizleri çekip ölçümek uygun olabilir. Tabi prizler çekildiğinde o voltaj okunmuyorsa evin içinden bir sorun vardır. Evdeki prizlere ayrı ayrı yükleme yaparak (elektrik sobası gibi yüklerle) o voltaj kaçağının olduğu yerler bulunabilir. Sonrasında gereği yapılır. Bu kaçak sadece kombide mi var başka prizlerde de var mı?
 
nötür bir yerde kopuk olduğu için kombiden geri dönüyor

doğalgaz borusundan topraklamayı aldığı içinde de 80 v düşüyor

buda kombinin arıza vermesine neden olur

ayrıca doğalgaz boruda ısınma olursa allah korusun evi patlatırsın.

sen bu kabloyu yeniden çek 3x 2.5 yoksa çok uğrşırsın
 
Sorun tedaştanda kaynaklanabilir. Bazı mahahllelerde görülüyor. Kontrol ettirin bu ihtimalide.
 
Benzer bir olayda sorun fotoğrafta görülen klemenste çıkmıştı.Ama daha bir çok şüpheli nokta da ,pano da ,buatta vs olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • Fotoğraf-0002_e1.jpg
    Fotoğraf-0002_e1.jpg
    11.5 KB · Görüntüleme: 483

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,167
Mesajlar
915,614
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst