Nötr-Toprak arası gerilim düşürme

erdmbzkrt

Üye
Katılım
24 Eki 2009
Mesajlar
74
Puanları
1
Yaş
39
Sizce TT sistemde nötr toprak arası gerilim, trafoya uzak bir panoda 13v dan yaklaşık 2 volta yalnızca panonun topraklaması güçlendirilerek düşer mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hayır değişmez.Aradaki gerilim farkının azalması için panonun değil trafonun topraklaması iyileştirilmeli yani trafonun yıldız noktasından yapılan topraklamanın topraklama direnci çeşitli yöntemlerle ( gerekirse kimyasal gem uygulaması yapılarak) düşürülmelidir. Pano topraklaması iyileştirildiğinde sadece herhangi bir arıza anında kaçak akımının toprağa daha iyi iletimesi sağlanmış olur. Dengesiz sistemde yıldız noktası gerilimi sıfır olmadığından bunu sıfırlamak ve bunun içinde yıldız noktasından yapılan topraklamayı iyileştirmek gerekir.
 
panoya ayrıca topraklama ile güçlendirdiğin zaman bu sorun ortadan kalkacaktır. ayrıca bu sorun daha önceden varmıydı, yenimi oldu veya sisteme makina ilavesi yapıldımı?
 
Sorun önceden mevcut idi.Panoda topraklama yapılmış hemde birkaç kere fakat durum değişmemiş.3 fazlı dengesiz bir sistem halen mevcut fakat pano topraklaması iyileştirilince voltajın 2v seviyesine düştüğü görüldü bilinen durumun aksine nötr kesiti aynı trafo yıldız topraklaması aynı ve yüklerde değişen bir durum da yok.
 
yıldız topraklama bağlantılarını periyodik bir şekilde kontrol ediniz.Sorunun kaynağının bu olduğunu düşünüyprum.Yıldız topraklaması bağlantılarında gevşeklik vb. sorunlarla çok karşılaşılıyor.
 
Yıldızda bir sorun mevcut değil bu durumda sadece yakaşık 150 m ötedeki pano topraklaması güçlendirildi
 
Dengesiz yüklenme kaynaklı toprak-nötr gerilimini düşürmenin en emin yolu nötr kablo kesidini arttırmaktır
 
Peki nasıl olduda voltaj düşmüş oldu ?
 
Peki nasıl olduda voltaj düşmüş oldu ?

Nötr -Toprak arasında görülen gerilimin sebebi;nötr dengesizlik akımının nötr kablo DİRENCİ üzerindeki gerilim düşümüdür.
Kesit arttırıldığında direnç düşeceğinden gerilim de azalmaktadır.
Bir diğer çözüm nötr kablosununu birden çok nokta üzerinden topraklamaktır.Bu usul toprağın direnci mevsimsel değiştiği için iyi bir yol sayılmaz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,936
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst