nötr toprak arası 5V

Böylebir metod yok.
Acaba her sey yapildigi halde ufak tefek olcum sonuclarini etkilemek icin boyle bisey yapiliyor olabilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Böylebir metod yok.

Bende aynısını düşünüyorum zaten. şimdi böyle bir sorunu gidermek için bizde ufak tefek ups çıkışlarına bağladık ama, şuanda milyon dolarlık bir tesiste kullanılan bir cihazın toprak voltajı ile ilgili sorunumuz var. müşteri de bunu duymuş yapın diyor.

ben eğer bu uygulamayı yaparsam nasıl bir risk almış olurum onu öğrenmek istiyorum.
 
Uyduruk metod.Nötr kesitini artırmak çözüm olmuyorsa,fazları dengelemekten başka çözümler ! düşünülebilir .Kondansatör bağlamanın bir riski yok tabiki,ama,işe yaramaz.
 
Son düzenleme:
Topraklama direncin nekadar mükemmel olursa olsun,,,(nötr kesit uygun,dengeli yüklenme normal).. frekans konvertöru gibi sisteme harmonik yayan cihazlar varsa nötr toprak voltajını 1 volta ve altına çekmek için,,,, nötr -toprak voltaj düzenleyici yada izolasyon trafosu kullanmak gerekiyor
 
Merhaba arkadaşlar, Sami Bey'in de dediği gibi böyle bir metot yok. Ülkemizde dağıtım sisteminde TT tpraklama kullanılmaktadır. Bunun sonucu olarak fazlardaki yük dengesizlikleri yıldız noktasının kaymasına ve toprak nötr arasında potansiyel farkın oluşmasına veya artmasına neden olmaktadır. Bu potansiyeli asıl olusturan sebep Trafonun yük dengesizliği olduğundan ve trafo yükünün bir fazlı alicilardan da oluşuyor olması asla dengelemenin saglanamayac ağı anlamına gelir. İlave topraklama vs tedbirler sorunu çözmez.
Kondansatör bağlayarak yapılan şey bildiğiniz sıfırlama yapmaktır. Yani nötr ve toprağı birlestirmektir. Bu kondansatör ile yapılabileceği gibi herhangi bir tel, cam sigorta vs. İle de yapılabilir. Ama bazı Şebeke arızalarında bu noktadan çok yüksek akımlar geçmesi söz konusu olur. Bu bağlandığınız kondansatör veya başka şeyi hatta nötr kablosunu boylu boyunca eritebilir. Mal ve can kaybına neden olabilir.
Yapılması doğru olan işler, izolasyon trafosu kullanmak.
Projeli onaylı bir şekilde kısmen veya tamamen TT topraklama sistemi yerine diğer topraklama sistemlerine geçmek.
 
Konunun tartışıldığı o tarihte,bir trimpot bir kameralı you tubcu üstatlarımız ol-
duğunu bilmiyordum.Forumumuza,Mehter
Marşı ile teşrif edip,İzmir Marşı ile uğurla -
nan çok seyredilen ;) üstatlarımızın uy-
durduğu bir metoddur diye yazmamışım.
Bu üstatların uydurma metodlarını halende
vakit kaybı olur diye izlemiyorum.Onları,
Sn.emodiatöre ! emanet ediyorum.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar, nötr toprak arası gerilim değerini 1V. Dan yukarıda olmayacak diye devreye alma işlemini yapmayan ithal pahalı cihaz,tezgah servisi veya bu gerilim değerini ölçerek kendini korumaya alan cihaz, aslında siden TT yerine, TN veya türevleri bir topraklama talep ediyor. Ben TT sisteme uygun değilim demek istiyor.
Eee bizler ne yapıyoruz? Topraklama yi güçlendir, şunu bunu bağla olmadı muska falan yazdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,301
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst