nötr toprak arası 2v tan yuksek çıkıyor ne yapmalıyım?

blueskyk

Üye
Katılım
28 Ara 2007
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
nötr toprak arası 2v tan yuksek çıkıyor ne yapmalıyım?
Şebeke ve jeneratör topraklamasını ölçtügümüzde topraklama değere 0,5 ohm çıkıyor.
yani topraklmada hiç bir sorun yok.
fakat notr ve toprak arasını multimetre ile olçtügümüzde değer 2,5ohm .ıkıyor bu durumun nedeni nedir?
bu durumu nasıl onleyebilrim?
yardımlarınızı bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1- Sistemden enerji çekilmezken direnç ve nötr-toprak voltajı ölçümü yapmak daha sağlıklı olur. Çünkü o an bütün yüklerin iç dirençleri devre değildir.
2- Topraklama iyi olabilir. Bir de işletme (nötr) direncini ölçün! Bu yüksek olabilir. İşletme topaklamasının (nötr) yüksek omajlı olduğu durumda nötürde voltaj okunması normaldir.
Çözüm için, nötr toprakllamasına takviye levha (kazık) atılmalıdır.

Faz-Nötr ve Faz-Toprak arası voltaj ölçümü yaparak sonuca olaşabilirsiniz:
HER ZAMAN Faz-Nötr arası okunan voltaj, Faz-Toprak arası okunan voltajdan BÜYÜK olmalıdır.
Ör: Faz-Nötr=232V, Faz-Toprak=227V
 
daha açık yazabilirseniz belki bir faydamız dokunabilir.kolay gelsin.
 
Bu konu önceki çeşitli başlıklar altında var.Arkadaşlar genelde araştırmadan yeni konu açıyorlar.Neyse yazdıklarınızda şaşılacak bir şey yok.Multimetre ile omaj ölçtüğünüzü yazmışsınız.Gerekli ise izolasyon megeri ile ölçebilirsiniz.Koruma topraklama elektrodu ile nötr işletme topraklaması arasındaki yeryüzü parçasının bir direnci var.Bu iki nokta arasında 2 V. dan yüksek gerilim var yazmışsınız.Bu gerilim her an için 220 V.bile olabilir.Nötr dengeli devrelerde sıfırdır.Birde arıza ve kusurlar vardır veya var olabilir.Çözüm ise bütün topraklamaları ve metal aksamı bir potansiyel dengeleme barası üzerinden birleştirmektir.
 
Peki bu potansiyel dengeleme barası içinde, ayrı bir topraklama mı yapılacak yoksa mevcut topraklama sistemine mi bağlanacak...
 
bence sen tesisindeki faz akımlarını bir kontrol et ve fazların akımlarının birbirine yakın olmasını sağla.
 
Bu durum genelde düşük topraklama iletkeni kesitinden veya topraklama levhası-çubuğunun gömüldüğü yerin uygun şartlara getirilmemesi sonucu oluşur. Topraklama iletkenin kesitinin doğru hesaplandığından eminmisiniz? Topraklama levhasının-çubuğunun yeterli olduğundan eminmisiniz? Topraklama levhasının-çubuğunun gömüldüğü yerin kuru, nemsiz veya taş kaya gibi zeminlere gömülmediğinden eminmisiniz? Bu cevaplardan sonra tekrar değerlendirmek mümkün olabilir...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst