Nötr olmadan 3 fazli kaçak akım kesici kullanilabilir mi?

Aynen hocam vfd girişine B tipi takılmasına kimsenin itirazı yok. Konu sahibinin eski iletilerinden anladığım kadarıyla vfd girişi seri bağlı güneş panelleri ile DC olarak besleniyor. (Konu sahibi bizi aydınlatabilirse çok iyi olur.)Bu durumda nasıl bir koruma sağlanabilir ben işin içinden çıkamadım. Fikri olan var mı?

eg.png


kaynak


5 nolu şekilde trifaze beslemeli sürücüye B tipi KAKŞ takılmış. konvertor kısmında oluşan kaçak akım dalga formu ile inverter çıkışında oluşan kaçak akım dalga formu B tipi tarafından rahatlıkla algılanabiliyor.

6 nolu şekilde ise solar enerjiyle beslenen sürücü çıkışına yine B tipi KAKŞ takılmış. DC tarafta oluşan kaçak akım dalga formu B tipi tarafından algılanıyor. yani burada A tipinin kullanılması doğru değil. sistemi on grid kabul edersek panellerde üretilen DC gerilim sürücü ile AC'ye çevriliyor. üretilen enerji alıcılarda harcanıyor fazlası şebekeye veriliyor. alıcılar fazla akım çektiği için solar enerji yetmiyorsa bu sefer şebekeden takviye alınıyor. dolayısıyla alıcı kısmında A tipi KAKŞ yük karakteristiğine göre seçilmişse bi problem yaratmayacaktır. tabi benim de ''inverter çıkışındaki sinusoidal dalga formu A tipi KAKŞ tarfından tanınmaz, istemsiz açma yapar'' savım da çürümüş oluyor :)
 
Son düzenleme:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Mesajımla çelişen bir durum görmedim. Mesajımı destekleyen bir çizim.

yukarıda ABB'ye ait 6 nolu şekilde B tipi şalter sürücünün hemen çıkışına bağlanmış. schneider'in uygulamasında ise B tipi sayacın altında kullanılıyor. dolayısıyla bu kullanım korumada bi zaafiyete neden olur mu?
 
yukarıda ABB'ye ait 6 nolu şekilde B tipi şalter sürücünün hemen çıkışına bağlanmış. schneider'in uygulamasında ise B tipi sayacın altında kullanılıyor. dolayısıyla bu kullanım korumada bi zaafiyete neden olur mu?
Ben 6 no'lu şemada sürücü çıkışında bir artik akim rölesi göremedim. Sağdaki şemada İnverter ve DC motor yükü var. Hepsi girişte olması gerektiği gibi.
 
Bende o şemaya bakıp cevap verdim zaten.
Solar ongrid sistem olduğunu yazmışsınız ama paneller enerji kaynağı yük AC taraf olursa o artık akım rölesi koruma yapmaz ki. Offgrid olsa akü şarj olayı falan olsa anlarım.
Alıntı yaptığınız şemanın bulunduğu dokümanı komple incelemek gerek. Cımbızlama olunca mevzu karışıyor.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,211
Kullanıcılar
449,833
Son üye
Mami545480

Yeni konular

Geri
Üst