Nötr olan mavi kabloda elektrik var

Katılım
16 Ara 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
23
İyi Günled Arkadaşlar elektrikden pek anlamam ama bugün evdeki şofbeni ben bağladım fakat bağlarken nötr olan mavi kabloyu elektrik olan ayni renk mavi kabloya bağladım torpakla beraber sıfırlama yaparak diğer kahverengi renk fazı ise elektrik olmayan açık yeşil renge sahip kabloya bağladım sorunsuz bir sekilde çalıştı ama normalde faz elektrik olan kabloya bağlanır diye yazıyor forumlarda yanlış yapmışmiyim yapmıssam nerede yapmışım biraz yardımcı olursanız memnun kalırım .
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Şofbenin kahverengi kablosuna faz,
Mavi kablosuna nötr,
Sarı yeşil kablosuna da topraklama kablosunun bağlanması gerekiyor.
Sıfırlama diye tabir edilen olayı yaparak zaten hatanın en büyüğünü yapmışsınız.
7000 watt gibi yüksek akımlar çeken bir cihazı topraklamasız kullanmayın.
 
Topraklama yoksa yaptiracaksiniz mecburen

Teorik olarak çok haklısınız.

Ancak genellikle tek çubuk yetmeyip 2 yada 3 hatta 4 çubuk çakma gerektiğinde çubuk arası mesafe en az çubuk boyunun iki katı olması ve doğrusal olmayıp üçgen yada dairesel bir dağılım istendiğinden, bunu büyükşehirlerde bina ön ve arkası her tarafın beton olduğu, kırma dökme yapılamayan yerlerde nasıl gerçekleştirebileceğimize dair bir öneriniz var mı?
 
Ama yer yok. Her yer beton hatta bahçe kısmı bodruma yada daireye katılmış bir sürü bina var. Üstelik bunlar 30 40 senedir belli aralıklarla çıkan imar afları ile yasal durumda. Nereye ve nasıl topraklama yapılacak. Tek bir çubuk dahi çakılamayacak yerler. Sorun burda. Buna dair bir öneri gerekli

Sıfırlama tabi risk içeriyor ama "ölümü gösterip sıtmaya razı etmek" atasözünde olduğu gibi belli durumlarda sıfırlama kaçınılmaz çözüm.
 
Kaz ayağı,minimum kazıdır.Ölümü gös-
terip,zatürreye teslim olunacak.:rolleyes:
 
Topraklama yoksa yaptiracaksiniz mecburen
Topraklama yoksa yaptırılmalı bu hayati öneli bir durum!Benim anne babam köyde yaşıyor ve evimiz eskiydi.İhlas şofben kullanıyorduk banyonun camından kablo çıkarıp topraklama yapmıştım bu topraklamayı daha sonra diğer komşularıma da yaptım.Topraklama ve kaçak akım bu ülkede elektrik kazalalarında bölümü ve ev yangınlarının %90 ını engeller
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst