Nötr ile toprak arasındaki voltaj

rotork

Üye
Katılım
3 Nis 2011
Mesajlar
145
Puanları
1
İDEAL voltaj kac olmalı ve voltaj yüksekse ne yapılmalı topraklama degerim 0,20 topraklama yapıldı ilave olarak voltaj düşmedi başka çözüm ne olabilir sizce
 
arkadaşım bu senin voltaj işin fabrikamı ev mi neresi olduğuna bakar evlerde ideal voltaj 5 voltttur yok eger buyuk bır fabrıkada calısıyorssan önemi yoktur sıfırlanmıştır benım çalıstığım fabrıkada oyle yani şase nötr olmuş.iyi bir topraklama yapamıyorsan kaçak akım sigortası takmayacksan sıfırlama yapablırsın eger ev ise özelliklede apartman ise düşeremessin o voltajı çünkü nötr ve toprak ortak olduğu için diğer evlerden gelen gerilim senin hattada görünür bu voltaj neden bu kadar gereklı açıklarsan sevınırım
 
evlerde nasıl beraber nötr toprak arkadaşlar
 
Sen var ne demek istemek ben var anlamamak uhh :D

latife yapıyoruz kızma sakın ;) Bu tür sorulardan gına geldi birde soru soruş tarzını görünce dayanamayıp espiriyi patlatayım dedim :)

Sitede sorduğun soruyla alakalı belki 1000'den fazla yorum vardır. Kısa ve öz bir cevap istersen evlerde kaçak akım rölesi kullanmamız gerektiği için sıfırlama yapamayız.
 
Son düzenleme:
Üyelerimiz artık sitede defalarca kez konusu açılmış yüzlerde değil binlerce yorum yapılmış basit soruları sormamalı. Zahmet edip azıcık sitede açılan konulara yorumlara bakmalı. Hala anlamadığı bir detay bir nokta varsa amennah ona kimse birşey demez zaten.
 
İDEAL voltaj kac olmalı ve voltaj yüksekse ne yapılmalı topraklama degerim 0,20 topraklama yapıldı ilave olarak voltaj düşmedi başka çözüm ne olabilir sizce
NÖTR HATTINI TOPRAKLA
 
Soruyu soran burda cokdan beri giremedim ozur ama sunu ogrendim idael voltaj 1.5 v dur
 
Nötür-toprak arası ölçülen gerilimin 5V küçük olması tavsiye edilmekte.(Motor devreleri için) Eğer elektronik cihazların kullanıldığı bir sisteminiz var ise 2,5V küçük olması tavsiye edilmekte. Bunun sebebi elektronik kartlarda topraklanmakta. Yapılan deneylerde tristör veya transistörlerin 2,55V iletime geçtiği tespit edilmiş. Toprak hattında oluşan bu gerilim transistörleri iletime geçirmeye yeteceğinden gerilim. 2,5V yüksek olmaması gerekmekte.

Birde toprak hattına ilave kablo çektiğini gerilimin düşmediğinden bahsetmişsin. Faz akımlarının dengelenmesinin daha iyi sonuç verdiğini söyleyebilirim.(Yaşanmış tecrübe)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,960
Mesajlar
913,921
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst