Nötr ile çalışan lamba düğmesi UPS ile neden çalışmaz

McSingin

Üye
Katılım
7 Kas 2016
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
46
Selamlar, Arkadaşlar evimdeki mevcut eski tip lamba anahtarlarını HomeKit uyumlu nötr ile çalışan lamba anahtarları ile değiştirdim lakin Şebeke elektriği gittiğinde düğmeler pasif oluyor UPS ile çalışmıyorlar ürün linki , bu konuda bilgi sahibi olan var ise yardımcı olursa sevinirim teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
1.Anahtarlar doğrudan modem üzerinden mi kullanılıyor? Ups ile modem normal çalışıyor mu?
2.Ups'in verdiği voltajı ölçmek gerekiyor. Online tip tam sinüs çıkışı veren bir ups mi yoksa kesintisiz güç kaynağı sınıfında modifiye sinüs dalgası veren bir ups mi?
3.Ups'in topraklaması evin toprak hattına bağlı mı?
 
Evet anahtar modem üzerinden kullanılıyor.
UPS ile modemde dahil tüm cihazlarım normal çalışıyor.
APC marka 3KV online UPS tam sinüs.
UPS toprak ile ilgili bilgi sahibi değilim nasıl bağlanır bilmiyorum!
 
UPS'ın metal bir yerinden tesisattaki bir prizin toprağını temaslayabilirsiniz. Bu tür cihazlar hassas olduklarından aklıma ilk o geldi. Belki voltajı ve frekansı da ölçmek gerekebilir.
 
Deneyip geri döneceğim teşekkürler

Hem bina tesisatından hemde bahçede bulunan topraklama bakırından denedim sonuç olumsuz UPS den gelen elektrik ile çalışmıyor satıcıya ulaştım lakin çözüm sunmak yerine geri bildirim bırakmamam için ısrarcılar malum ürün bu anlamda olumsuz galiba.
 
Şebeken UPS ye UPS den eve dağılmakta.
 
Şunu demek istedim, jeneratörlerdeki gibi her iki uç da AC çıkış olabilir. Normalde şebekelerde de aynı şekildedir. Bir ucun topraklanarak nötür olması gerekiyor olabilir!?

Bu tür elektronik modüller genelde çok hassas olduklarından temiz besleme gerektirirler. UPS çıkışının dalga yapısına bakılabilir. Ya da anahtar beslemesindeki gürültüye bir osiloskop ile bakmak lazım.
 
Son düzenleme:
Güzel dostum çok teşekkür ediyorum ilgilendiğin için iş bilen biri ile görüşme yapmam gerek o zaman çünkü beni aştı bu iş anladığım kadarı ile 🙏🏼
 

Forum istatistikleri

Konular
128,118
Mesajlar
915,146
Kullanıcılar
449,822
Son üye
hamidettin

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst