Nötr hattı koptuğunda cihazlarımızın zarar görmemesi için ne yapabiliriz?

arkadaşım tek şartnamesinde sıfırlama var akım yoğun bir topraklama yapacaksın 120*50cm bakır 1,5mm kalınlık 1metre derinliktetoprak kazıp levhayı dik olarak koyacaksın 10mm2 kabloyu saat panosunda nötüre bağla şebekeden nötr kopsada sorun olmaz teknik konular mesken için sanyi için daha kapsamlı proje çıkartmak lazım kolay gelsin
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar benim de evime gelen direktki nötr hattı oksitleme yapmış.eve yüksek voltaj 380 volt geldi.şimdi ben Siemens'e bir mail attım.ve cevap geldi. burada adamın dediğine göre bir röle var ve bu röle bizi ayarladığımız bir değerdeki yüksek voltajdan koruyor.röle biraz pahalı. 336 TL.size bunu aşağıda ekte gönderiyorum.

http://www.emaelektrik.com/urunler/salt_ve_enstalasyon.pdf

siemens'ten gelen mailde aynen şöyle diyor:
Ekteki fiyat listesinin 109.sayfasındaki 3UG4616-1CR20 malzemesi
ihtiyacınızı görmeye yarayacaktır.
127. sayfadaki İzmir Bölgemizdeki Elektromarketlerimizden
bu ürünü tedarik edebilirsiniz.:D

sizce bu ürünü alsam işimi görür mü?
 
Bahsettiğiniz röle,faz kontrol rölesi olarak birçok firmada bulunmaktadır.Evinizin beslemesi
trifaze ise,bu röleye ilaveten,1 adet de,uygun amperajda kontaktör kullanmanız gerekir.
Evinizin beslemesi monofaze ise,bu röle ( simensin önerdiği ) işe yaramaz.Bunun yerine,
Kael,Entes vs. gibi firmaların ürettiği,tek fazlı düşük / yüksek gerilim korumalı röle kullan-
manız gerekir.
 
Nötür koparsa,evdeki yüklerin monafeze olanları zaten çalışmaz,trifaze yükler içinse kumanda gerilimi faz nötür arasından besleniyorsa bu yüklerde devreye girmeyecektir,sorun kumanda gerilimi iki faz arasından beslenen trifaze yüklerde yaşanır,böyle yükler varsa bunların kumanda gerilimlerini faz-nötür arasından besliyerek önlenebilir.zaten bir evde monofaze yükler çoğunlukta olacağından bunların çalışmaması arızanın araştırılmasına neden olacak,sonuçta nötür hattının koptuğu anlaşılacaktır.
kolay gelsin..

Sn arkadaşım zaten nötr'ün kopması monofaze cihazları yakıyor cihaza 380 vuruyor
 
Arkadaşlar evimize 3 faz geliyor diyelim. Nötr hattı koptuğunda cihazlarımızın zarar görmemesi için ne yapabiliriz? Hattımıza 4 kutuplu Kakr bağlasak nötr hattı koptuğunda Kakr atar mı?

kaçak akım rolesi atar ancak kaçak akım rolesine bağlayacagın toprak ile sistemini güvene alirsın
 
Arkadaşın ilk sorduğu sorudaki ev girişinde nötr kopması değilmidir?
 
bence en güzeli kontaktörü faz koruma rölesi ve zaman rölesi il sürmektir. nötr gider, faz gider, faz yükselir, sonra tek'çiler gelir (sık karşılaştığım bir olay) rst olan fazı sana mesela rss olarak verir trifaze motorların yanar..gibi. ama eğer söylediğim sistemi kurarsan nötr veya faz kaybında veya yükselip alçalmasında faz koruma elk. keser durum normale dönünce tekrar açar. zaman rölesi ise anlık değişimlerde birden aç kapa yapıp sistemine zarar vermesin diye gecikmeli olarak kontaktörü sürer. sıkıntı kalmaz herhalde.?
 
En ideali bir çok arkadaşın dediği şekile kaçak akım rolesi takmanızı tasiye ederim. kolay gelsin.
 
bu nötür hattını bağlantı noktalarında sağlam(ömürlük) yapmak bu kadar mı zor ki farklı alternatifler arıyoruz. Öyle yapılsın ki gevşemesin, öyle yapılsın ki oksitlenmesin, öyle yapılsın ki geçirgenliği azalmasın? yapılamıyor mu? bu sorun aynı zamanda bir işçilik sorunu değil mi?

saygılar...
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst