Nötr de akim?

çaylakelektrikçi

Paylaşımcı üye
Abilerim selamin aleykum.
İsyerimizde 100 KVA ups var..bu makinanın saatlik ortalama harcadığı enerjiyi hesaplamak için ekranından akımlara baktım.25-12-12 amperlik bir yük durumu vardı. Birde ups nin girişinden olceyim pensampermetre ile dedim.26-26-23 amper olctum..yalniz nötr hattından 54 amper gibi bir ölçüm aldim..bunu bir turlu aciklayamadim.nötr hattında neden bu kadar yüksek akim var anlayamadım..harmonikle alakali bir sorun mu acaba..ikinci sorum ise UPS ekraninda gördüğüm akim değerleri cihazın kendi beslediği akimlari gösteriyor olmalı..cihazin kendisi ne kadar guc cekiyor ve totalde ne kadar bir guc harcamasi var bunu anlamam lazim.çıkışı kapatsam anlarim aslında cihazın kendisi bosta iken ne kadar cekiyor ama çıkışı kapatma şansım yok şuan..

Son düzenleme:
Harmoniklerin bu olayla ilgisi yoktur. 100KVA gibi yüksek güçlü bir UPS cihazında yüksek harmonik seviyelerinden bahsetmek anlamsızdır.
Harmonikler zaten cihazın çıkışı ile ilgili olacağı için, yüksek harmonik seviyelerinde, cihazın uyarı sistemleri devreye girmesi gerekirdi.
Olay UPS verimi ve yük dengesi doğrultusunda incelenmelidir.
UPS, By-PASS moduna alınarak sistem şebekeden beslenmeye devam edilir. Bu arada UPS in boşta çektiği akımlar ölçülür. Aynı zamanda yük şebekeden beslendiği için yük akımları da yeniden ölçülerek not edilir.
Yük akımları arasındaki dengesizlik, veya UPS'in boştaki akımları arasındaki dengesizlik durumları varsa, bu ölçümlere göre neticeye gidilmeye çalışılır.

Forum istatistikleri

Konular
130,322
Kullanıcılar
453,602
Son üye
Mugursu

Yeni konular

Geri