Nötr de ölü elektrik var neden olur

simdi senin ana notur hallında problem var gozukuyor sistem fazmı tek fazmı ona dikkat et bina ana notur hattını kontrol et ölçü aleti ile voltaj ölc ne gosteriyor buyuk olasılıkla 220 goremezsın

birde notur hattın bir yerde toprak hattı ile birlesiyordur termo sifon gibi sebeke suyuna direk baglı cihazlardan birinde gövdeye kacak var ise oda sebeke suyu uzerınden musluk bataryasına degiyordur
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ARKADAŞLAR HEPSİNİDE DENEDİK OLMADI. KAR VAR. KOMPANZASYON MEVCUT. ANA GİRİŞ KONTROL ETTİK. NÖTR TOPRAK GEVŞEKLİK YOK. ÖLÇÜMLER NORMAL. NÖTR TOPRAK ARASI 3 VOLT. FAZ NÖTR 230 VOLT. SUYLA TEMASLI ÇALIŞAN MAKINALARI DEVRE DISI BIRAKTIK YINE OLMUYOR. KONTROL KALEMIYLE BAKINCA ORNEK PİRİZİN TOPRAK YERINE ISIK YANIYO SONUYO. BATARYADADA AYNI SEKILDE YANIYIO SONUYO. BATARYA NE ALAKAKI ANLAMADIK GITTI. BIRINE BISI OLCAK DIYE KORKUYORUM YA. COK GICIK BI ARIZA BULUNMASI ZOR GIBI. anlık gornuyo gıdıyo elektrık bellı aralıklarda bına dort katlı huzurevi burası. bugun yıne denemedıgım kontrol etmedıgım yer kalmadı panolarda sıkıntı yok. kompanzasyonda ana gırıs kontrol ettık yok. yanıyo sonuyo yıne
 
ozaman bi elektrikci cagırın bence sızi aşan bir durum söz konusu sanırım
 
Topraklama kontrol et birde tüm katlar dahil tüm sigortalarım kapa ana panodan kapa herşeyi birde öyle kontrol sırayla aç kontrol et bir yerde yakalayacaksın . Dışarıdan ayrı bir topraklama yap önce öyle dene toptaklama kesiyor olabilir.
 
Topraklama kontrol et birde tüm katlar dahil tüm sigortalarım kapa ana panodan kapa herşeyi birde öyle kontrol sırayla aç kontrol et bir yerde yakalayacaksın . Dışarıdan ayrı bir topraklama yap önce öyle dene toptaklama kesiyor olabilir.


Elektrikçi değilim, hem kayıt olsun hem de fikir olsun amacı kendi yaşadıklarımı anlatacağım.

Mutfakta dokunduğumuz musluk, kapı vs gibi şeylerin bizi anlık çarpması problemi ve ara ara 10 15 günde 1 kere anlamsız bir şekilde durduk yere fazla bir cihaz kullanmıyorken dahi şalter atması problemi ile 3 ayrı Elektrikçi çağırdım. Gelen kişiler istifa edeceğini söyleyip gidiyor. Şaşırıyorlar hiçbir yerde anormal bir durum tespit edilmiyor ama bizim problem devam ediyor.

Mahallede elektrik gitti ama bizim mutfakta kontrol kalemi hemen hemen her dokundurduğum yerde ışık yanıyor, dijital kontrol kalemi ile anlık 220v görünüyor. Doğalgaz borusunda da aynı şekilde..

Neticeye geleyim kimse bir şey bulamadı ben sonunda olmadık şeyler deneyerek buldum ki ayağımın altındaki halıyı aldığım anda kontrol kalemi ile olsun dokunarak olsun mutfakta ki problem gidiyor. Ama Halıya basarken çarpıyor ve kontrol kalemi ile ışık anlık yanıyor.

Halıyı yıkamaya vermiştik muhtemelen kullandıkları kimyasal statik tutan bir madde.

Yani demem o ki ayağınızın altındaki şeyi çekin terliği de çıkartın ve birde öyle deneyin bakalım ne göreceksiniz. Bilimsel olmasa da bu anlattıklarımı yaşadım ve gerçek.

Halıyı sadece sabun ve su ile yıkayıp tekrar kullanabilirsiniz.

Benzer sıkıntı yaşayanlar için fikir olsun.

İyi çalışmalar.
 
açak akım rolei trifaze ise nötr ayağı glip gdiyor olabilir
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst