MAH

Üye
Katılım
8 Tem 2006
Mesajlar
37
Puanları
1
Yaş
39
nötr akım hesabını bilen varmı yardımcı olabilirmisiniz acaba..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Üç fazlı devrelerde nötr akımı faz akımlarının vektörel toplamına eşittir. Eğer yükler dengeli ise sıfır olur.
 
Bir düğüm noktasına gelen akımın giden akıma oranı sıfırdır kirşof akımlar kanunu.Kaçak akım rölesi çalışma mantığıda bu şekildedir.
 
Üç faz, tek faz, ac, dc hangi sistem için gerekli bu hesap? Kablo kesiti hesabı için falan mı gerekli, teorik ile pratikteki hesabı farklıdır çünkü.
 
Her uc fazın birbiri ile çarpımlarının toplamlarının kare köküdür. yanı dengesiz yüklü Şebeke veya tesısde nötrden gecen akımı bulma formülü. Şöyle olabilir aklımda kaldıysa, R X S + S X T + R X T / karekökü
 
Her uc fazın birbiri ile çarpımlarının toplamlarının kare köküdür. yanı dengesiz yüklü şebeke veya tesısde nötrden gecen akımı bulma formülü. Şöyle olabilir aklımda kaldıysa, R X S + S X T + R X T / karekökü
Bu dediğime ben de ınanamadım, çünkü bu hesaba göre, nötrden fazlardan daha fazla akım gecmekdeir. Ayrıca, dengeli yüklerde, nötr hattından akım akmaz, diye bilinir. Bu formül yanlısdır, lutfen dıkkate almayın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3 fazlı dengesiz yük.
ilginiz için teşekkürler.
 
(I1 xI2) + (I2 x I3) +(I2 x I3) / (I1 + I2) + (I2 +I3) + (I1 +I3) bölüm sonucunun karekökü dengesiz yüklerde, nötr hattından gecen akım dır.
 
Bu dediğime ben de ınanamadım, çünkü bu hesaba göre, nötrden fazlardan daha fazla akım gecmekdeir. Ayrıca, dengeli yüklerde, nötr hattından akım akmaz, diye bilinir. Bu formül yanlısdır, lutfen dıkkate almayın.
Adamın dibi diye bir tabir vardır , herhalde bu abimiz kendisi , okuyup ibret alalım.
 
3 Fazlı çevre aydınlatm sistemi tasarlıyorum ,R ve S fazlarında ki güç 0,5 kW ,T fazında ise 0,3 kW gücüm var.Nötr üzerinde oluşan dengesiz gücü vektörel toplamdan 0,218 kW hesaplıyorum..Bana biraz fazla geldi sağlamasını yapabilecek var mı?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,961
Mesajlar
913,924
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst