NÖTR TOPRAK

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan alcn01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alcn01

Üye
Merhabalar. Dağıtım şebekesi TT sistem. AG den enerji alınıyor. Apartman Ana Panosunda Nötr ayrıca topraklanmış . Bu sistem ne derece doğrudur ? TT sistemden TN Sisteme geçiş gibi düşünülebilir mi ? Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI nın yazısında buna deginmiş gibi anladım. https://www.emo.org.tr/ekler/4ae476b14c535b4_ek.pdf

Merhabalar. Dağıtım şebekesi TT sistem. AG den enerji alınıyor. Apartman Ana Panosunda Nötr ayrıca topraklanmış . Bu sistem ne derece doğrudur ? TT sistemden TN Sisteme geçiş gibi düşünülebilir mi ? Prof. Dr. İsmail KAŞIKÇI nın yazısında buna deginmiş gibi anladım. https://www.emo.org.tr/ekler/4ae476b14c535b4_ek.pdf
Bu uygulama literatürde şu an geçmese de uygulanmasının çok faydalı olduğunu savunan ve şehvetle uygulayan çok teknik eleman-cahil eleman-alaylı eleman var ( Nötrü kuvvetlendiriyoruz yeahhhh ) . Bu durumda referans toprak diye ortalıkta hiçbir mesafe kalmamakta, potansiyel sürüklenmelerinin ve adım gerilimi maruziyetlerinin nerede ne zaman görülebileceği meçhul sistemler oluşturulmaktadır. İşletme topraklamasının yapılacağı yer dağıtım şirketine ait son boxtır. Her kıç cebine tornavida sokanın kendini allame-i cihan sandığı ülkemizde bitmez bu saçmalıklar.
https://www.emo.org.tr/ekler/f018eb7b301a666_ek.pdf?dergi=263

Son düzenleme:
Dağıtım şirketlerinden toprak hattı talep edilemez.
Dağıtım şirketleri abonelere 1/3 faz ve nötr hattı vermekle mükelleftir.
Toprak hattı gereksinimi abone tarafından proje dahilinde belirlenebilir.
Topraklama ise sistem göre 1 ila (n) kadar olabilir.

Bu uygulama literatürde şu an geçmese de uygulanmasının çok faydalı olduğunu savunan ve şehvetle uygulayan çok teknik eleman-cahil eleman-alaylı eleman var ( Nötrü kuvvetlendiriyoruz yeahhhh ) . Bu durumda referans toprak diye ortalıkta hiçbir mesafe kalmamakta, potansiyel sürüklenmelerinin ve adım gerilimi maruziyetlerinin nerede ne zaman görülebileceği meçhul sistemler oluşturulmaktadır. İşletme topraklamasının yapılacağı yer dağıtım şirketine ait son boxtır. Her kıç cebine tornavida sokanın kendini allame-i cihan sandığı ülkemizde bitmez bu saçmalıklar.
https://www.emo.org.tr/ekler/f018eb7b301a666_ek.pdf?dergi=263
Bu attıgınız linkte de topraklayın diyor. Ülke dışı araştırmalarımda da sadece ana panoda yapılabilecegi yazıyor. Detaylı verilere ulaşamıyorum . Neden yapmamalıyız . Benim attıgım linkteki prof ve sizin attıgınız linkteki adam sizin bahsettiginiz adım gerilimi, potansiyel sürükleme, referans toprak konularını bilmiyor mu ? Veya size göre neden böyle. Yanlış yanlıştır sonuçta . Bunlar niye savunuyor

Bu şekilde kaçak akım ve toroid sistemler çalışmayabilir.
Birleşimden sonrakiler kakrsini etkilemiyor

Ana panoda birleştirilen toprak ve nötrün ; Birleşimden sonraki her Kakr sini veya daire sigorta kutusundaki kakrsini etkilemez. çalışır.

Ana panoda birleştirilen toprak ve nötrün ; Birleşimden sonraki her Kakr sini veya daire sigorta kutusundaki kakrsini etkilemez. çalışır.
Daha önce de çok tartışıldı kağıt üzerine çiz ne demek istediğimi anlarsın binanın topraklaması ana panoda topraklaması ile aynı topraklama ise kaçak akımlar açmaz . Hatta daha da ilerisini söyleyeyim arıza nedeniyle nötür üzerinde voltaj birikmiş ise sen tüm sigortalarını indirsende kaçak akımın yine tutmaz.

Son düzenleme:
Trafoda da işletme topraklaması yapılıyor sonuçta fakat kaçak akımlar tutuyor . Ana panoda birleştirip daire içinde kakr tutmaması ile ilgili veri,video,görsel,yazı vb. varsa atabilir misin ? Ben sana bir video atabilirim örnek olması açısından
. Hani bilimsel veya uygulanmış bir şey varsa beklerim tabiki de

Trafoda da işletme topraklaması yapılıyor sonuçta fakat kaçak akımlar tutuyor . Ana panoda birleştirip daire içinde kakr tutmaması ile ilgili veri,video,görsel,yazı vb. varsa atabilir misin ? Ben sana bir video atabilirim örnek olması açısından
. Hani bilimsel veya uygulanmış bir şey varsa beklerim tabiki de

Bu konuda usta tv kanalını yöneten kişilerle mahkemelik olduk. Trafoda topraklanıyor evet buna rağmen kaçak akımlar tutuyor buna da benim bahsettiğim farklı bir durum farklı bu arada yazım yanlışı yapmışım pardon kaçak akımlar açma yapmaz diyeceğime tutmaz demişim uyku sersemliği ile yanlış yazmışım. Düzelterek şöyle diyorum bina girişinde nötür toprak kısa devre ise bina girişinde de nötür toprak kısa devre olursa ve toprak ana pano toprağı ile aynı topraklama ise kaçak akım açma işlevini yerine getiremez. Hata durumunda devreyi açmaz.

Ekli dosyalar

• açmaz.webp
    açmaz.webp
    18.4 KB · Görüntüleme: 12

Forum istatistikleri

Konular
131,447
Kullanıcılar
455,345
Son üye
taskinenes61

Yeni konular