Mutlak veya artımsal enkoder seçme hakkında

Tabi ki dijital haberleşme tabanı daha sağlıklı bir seçim olur. ama analog çıkış kontrol metotları da fazlasıyla işinizi görecektir.

PID şart mı? yoksa PID yapmadan devri ölçerek feed-back te yeterli olur sanırım
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Şuan için bunu söylemem imkansız.Sanırım p.tesi gibi size nasıl yapacağımı söyler ve fikirlerinizi alırım inş.
 
Encoderler temelde çalışma şekli olarak 2 ye ayrılır

Absolute (kaç pals ise 1 tam turu bu kadar parçaya böler) ve hangi konumda olduğunu çıkışlarından verdiği binary ya da gray tipinde kodları değerlendirerek anlayabilirsin. en önemli özelliği enerji kesilse ya da enerji kesik iken konumu değişse bile değişimi görebilirsin.

Incremental bu tipler de dairesel hareket belirtilen pals kadar eşit parçaya bölünmüştür. ve konum bilgisini tutmak sana bağlıdır. enerji kesikken yapılan konum değişikliğinden haberdar olmassın. en yaygın kullanılan ve piyasada bulunan tiptir.

diğer ayırt edici özellikleri de pals sayısı, çıkış tipi, bağlantı şekli, max çalışma devri buna bağlı olarak frekansı, yalıtım sınıfı, çalışma gerilimi, çıkış akımı, vb başlıklar altında değerlendirilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,914
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst