mutfak için, termosifon mu şofben mi

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,
Resimde gördüğünüz mutfak içerisinde bulaşıkları makine öncesi temizlemek için sıcak tazyikli suya ihtiyaç oluyor. Doğalgaz bütün tesis borusundan geçerek geldiğinden kullanışlı değil.
Buraya şofben ya termosifon gibi 2 alternatifimiz var. Başka öneriler de olabilir. 60-70 derece suyu tazyikli bir şekilde verebilmek için;
  1. hangisini alalım?
  2. kaç kw olan ne gibi bir model olmalı
  3. 220 olan modeller bahsettiğim şekilde işimizi görebilir mi?
teşekkürler
 
Merhaba,
Öncelikle bahsettiğiniz resmi göremedim sanırım yüklemeyi unutmuşsunuz. Sorunuza gelecek olursak,
Şofben genelde anlık kısa vadeli ve basınç gerektirmeyen yerlerde tercih edilen bir su ısıtma ürünüdür. Kazan kapasitesi çok düşük olduğu için su akış miktarı arttığında ısıtma kademesinin yükseltilmesiyle istenilen sıcak suyun elde edilmesi doğru orantılıdır ki yüksek kademe = yüksek elektrik sarfiyatıdır. Belli bir basıncın altında zaten ısıtma sistemi kontak açmayacağı için devreye girmez. Dolayısıyla işinize yaramayacaktır.
Termosifon ise, kazan kapasitesi geniş olduğu gibi derecesini ayarlayabilir (modeline göre) aynı derecede suyu Şebeke basıncına yakın elde edebilirsiniz. Buda hem enerji tasarrufu hemde şofbene nazaran daha uzun süre istenilen sıcaklıkta su elde etmek demektir. Zira termosifon amaç olarak şebekeyi besleyebilecek kapasitede tasarlanmış cihazlardır. İşinizi rahatlıkla görebileceği kanısındayım.

Kısaca anlaşılması için örneklendirmek gerekirse; siz uzun yolda hız yapmayı arzuluyorsunuz bunu için size 1.4 motor (şofben) bir araç değilde 2.0 motor (termosifon) bir araç gerekiyor ki istenilen hızı zorlanmadan, tasarruflu bir şekilde yapsın ve aynı zamanda gürültüde yapmasın ;) Bilmem anlatabildim mi?
 
Hocam resim eklenmemiş haklısınız.
Dediklerinizi çok iyi anladım.
Kullanılacağı yeri şimdi ekliyorum. Sizden işimizi görecek, uzun vadeli iyi bir termosifon marka ve modeli rica edebilir miyim?
Demirdöküm düşünüyoruz ama modelini neye göre seçeceğiz bilemiyorum
 

Ekli dosyalar

  • 20160810_080134.jpg
    20160810_080134.jpg
    83.4 KB · Görüntüleme: 55
Bütçeniz nedir bilmiyorum ama bilmeniz gereken tek şey cihazı şartlarına uygun kullanırsanız marka ve modelin pek bir önemi kalmıyor. Yani Demir-Dökümün en kaliteli cihazınıda alsanız, cihazın su girişini filtrelemez, sürekli su kesintilerine maruz bırakır, takip etmez iseniz bir yere kadar size hizmet verir sonra cihazın adı bu marka bi işe yaramıyora çıkar.
Bence aklınızda şu 3 kriteri belirleyin ve ona göre bir bayiye giderek çalışandan bu kriterlere uygun modeli isteyin.
1. Analog mu alacaksınız dijital mi? (Dijitalde ihtiyacınız olan sıcaklığı görebilir stabil tutabilirsiniz, analog tamamen kara düzen olup elinizle sıcak dediğiniz ayarda bırakabilirsiniz)
2. Kazan kapasitesi kaç Litre olacak? (büyük kapasite daha uzun süreli aynı sıcaklıkta su sağlayacaktır, diğerinde ,ise sıcaklıkta zaman zaman su sarfiyatına göre dalgalanmalar olabilir)
3. Isıtma gücü kaç Watt alacaksınız? (Yüksek watt= daha yüksek ısılar+daha hızlı ısıtma=daha yüksek enerji sarfiyatı)

Biz Süsler marka dijital 60 Litrelik termosifonla 3+1 dairenin tüm sıcak su ihtiyaçlarını 5 yıl karşıladık ve doğalgaza geçtikten sonrada sıfır gibi cihazı söküp sattık, şuan başkasına hizmet vermeye devam ediyor. Yani işin özü cihazı ne şartlarda ve nasıl kullandığınıza da bağlı. Kaldı ki Demir-Döküm gibi bir markada sizin ihtiyaçlarınızı fazlası ile karşılayacaktır.
 
resimden anlaşıldığına göre iş yerinde kulanıcak ise saatlik kaç litre sıcak su ihtiyacın var önce onu belirle ona göre araştırma yap.
iş yeri ise temesifon yeterli gelmeye bilir sana ani su ısıtıcı sistem gerekebilir.
 
resimden anlaşıldığına göre iş yerinde kulanıcak ise saatlik kaç litre sıcak su ihtiyacın var önce onu belirle ona göre araştırma yap.
bulaşıklar yıkanırken dakikada 15-20 litre tazyikli su kullanılıyor.
anlık bu ihtiyaca cevap verebilmeli hocam.
 
sn @redskymuscular, 80 Litreye kadar termosifon çeşitleri var. Sizin anlık su ihtiyacınızı 60 yada 65Litrelik bir termosifonun karşılayabileceği düşüncesindeyim. Zira basınç olayına gelirsek, bahsettiğinizi ön yıkamada kullanılan hortum ve ağızlığının basınç olayında asıl işi yaptığını belirtmek isterim. Bunu en güzel anlamanın yolu, kullanacağınız ön yıkama musluğunu şebeke suyuna bağladığınızda, şebeke basıncı sizi tatmin ediyorsa termosifonda aynı basıncı veya bir tık altını verecektir ki oda çok farketmez. Bence basınç olayına fazla takılmayın derim. Kullandığınız aparatın yapısı itibari ile içerisinden geçebilecek su niktarının bir limiti vardır. Bu limit düşük olup sebeke veya diğer su veren cihazların basıncı bundan daha yüksektir. Cihaz içerisinde suyun sıkışarak ağızlığındaki süzek gibi yapıdan tanzikli çıkmasını sağlamaktadır. Aşağıdaki basit 10 TL lik aparatta olduğu gibi;
upload_2016-8-11_15-39-19.png
 
Saaate 900. litre sıcak su ihtiyacı olduğu anlaşılıyor. elektrikli sistemle bunu karşılaman çok pahalı olur.
senin için en iyisi Kombi. veya şofben dir
 
Sizin için kullandığınız ön yıkama duşu ve termosifonla alakalı ilgili satış yapan firmalardan bir kaç tanesi ile görüşme sağladım. Edindiğim bilgiler size verdiğim bilgiler ile eşdeğer olup ön yıkama duşu, basıncı kendi içerisinde ayarlayan nozul benzeri sisteme sahip ve şebekeden yada diğer kombi, termosifon vb su ısıtıcılarından gelen basınç ile elde edeceğiniz basıncı artıp azalmaktadır.
Model konusunda Demir Dökümde alabilirsiniz Baymakta tercih edebilirsiniz. Eğer fonksiyonel bir şey isterseniz baymağın aşağıdaki modelinede bakabilirsiniz. Sizin termosifonda olmayan ek olarak bakteri önleme sistemi, yarı yarıya ısıtma süresi (4000Watt) ve LCD ekran kontrolü bulunmaktadır.
http://www.baymak.com.tr/Content//p... Low-90ba019a-e48e-48b0-8de5-88d79d01d044.pdf
Bütçenize göre bir model seçin derim. Sonuçta aşağı yukarı hepsi aynı işi yapacaktır.

Şunu unutmayın, termosifon size bir şebeke basıncını vermeyecektir, bir kombi kadarda basınç veremez ama kullanacağınız yerdeki amaç bulaşıkların kirini sıcak su ile akıtmaksa eğer bu cihaz işinizi görecektir. İçlerinde mevcut bir pompa olmadığı için ısınan suyun basıncı ile şebekede su akışı sağlamaktadır. Duş başlığına yeterli basıncı veren sizin ön yıkama duşuna hayli hayli yeterli olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada @ahnur beyinde yorumunu bir düşünün derim. Elektrik sarfiyatı sürekli kullanımda bu iş için pek hesaplı olmayabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,313
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst