mutfak ankastre grubu

cemerare

Üye
Katılım
15 Haz 2015
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
50
Selam. Arkadaslar yazlik mutfak tadilati yapiyorum iki ankastre yi yerlestirdim ve konu kablolamaya geldi
var olan priz 3x2.5 20 amper.
ama mutfak gurubunda prize baglamam gereken bulasik makinesi-ankastre firin ve elektrikli induksiyonlu ocak var.
inductionlu ocak 7200w +3000-3500 watt da ankastre firin var ve bu ikisi dizaynda alt alta geliyor zannedersem elimdeki 20 amperlik prize ucunude takmam gulunc bir fikir olacak sormak istedigim su
elektrik tablosunda yukaridaki mutfak icin 32 amperlik bir sigorta zaten var ve o esyalar yeni mutfaga gectigi icin yukarida lazim olmayacak yeni bir kablo cekip 32 amper sigortaya baglarsam ve iki aparati firin ve elektrikli ocak 7200+ 3500 wat 32 amperde bana sorun cikarir mi ki ocak ve firin nadiren ayni anda kullanilir ve nasil bir kablo kullanmaliyim.fikrinizi almak istedim.
tesekkurler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İki aparatın güçleri toplamında 7200+3500=10700 watt olacağından bu 32 amperlik sigortada ikisi ayni anda çalışamaz. İkisi toplamda yaklaşık 45 amper çekiyor, çok kaba hesapla. Kablo kesitini kablo seçim tablosundan 45 ampere en uygun olanını seçip sigortayı da buna uygun değiştirip panoya ancak o şekilde bağlarsınız. Ancak amper değeri yüksek kalacağından pek uygun olmaz kanısındayım. Amperi fazla çeken tüm fırınlar için en ideal olanı tamamen ayrı bir hattı buattan çekip (Kullanım talimatı veya kitapçıklarında da bu uygulama tavsiye edilip söylenmektedir) fırından önce fırına yakın tespit edilen bir sigorta kutusuyla birlikte kullanmanız (Klima veya elektrikli şofbende olduğu gibi) çok daha (Veya en) doğrusu olur, iki veya üçünün güç toplamı şeklinde bir kullanımı düşünülüp de mevcut sigortayı ve mevcut hattı kalınlaştırmak pek de uygun olamaz. Çünkü yüksek güç (Amperi) çeken bu özel tüketiciler ana panodaki alt sigortalardan tam bağımsız olup sadece ana panodaki ana sigortadan geçerek mutfakta öyle çalışmalıdır. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst