Muslukta Elektrik Kaçağı

Binanızda sizin dışınızdaki herhangi bir dairede elektrik kaçagı olması bina topraklamasının iyi olmaması durumunda dogrudan size yansıyacaktır. Elektrik kaçagı dairenizde zaman zaman oluyorsa bu diger dairelerden birinde gövdeye yani toprak hattına enerji veren arızalı bir elktrik aletinin kullanıldıgını gösterir. Yok bu kaçagın devamlı oldugunu söylüyorsanız yine bir dairede devamlı prizde takılı olan bir elektrikli ev aletinden topraga kaçak oldugunu söylemek mümkündür. Buna kesinlik kazandırmak ve kaçagın hangi daireden oldugunu bulmak için tüm dairelerin elektrigini kendi girişlerinden kesip toprakta kaçagı ölçersiniz. Dairelere sıra ile enerji verip her seferinde topragı ölçün. Bu şekilde kesinlikle sonuca ulaşabileceginize emin olabilirsiniz. Binanızda topraklama hattınızda enerji kaçagı oldugu sürece buna siz sebep olmasanız dahi dairenizde kaçak akım rolesi kullanmanıza imkan olmayacaktır. Çünkü role elektrik geçişine izin vermeyecek ve sürekli olarak atacaktır.
 
zerria doğru söylüyor. geçenlerde mutfak fayanslarını kırdığımızda topraklama kablosunun su borularına bağlandığını gördük. Büyük ihtimalle aynı durum söz konusu. Mutfak ve banyo prizlerini kontrol et.

zerria ' Alıntı:
evet sayın hiçbirşeyin dediği gibi
bazı amatör ustalarımız topraklama kablosunu demir su borularına veya inşaatın kolon demirlerine bağlıyor bu çok tehlikeli bir durum
senin sorununda bu olabilir
evde son zamanlar priz değiştiniz mi ve ya prizleri iyice kontrol et özellikle en çok kullandığınız prizleri çünkü bazen dıştan yanığı belli etmez fakat priz içinde toprakla faz ısınıp yapışabilir ve buda devrende kak yoksa direk toprağa enerji verir eğer su borularına teması da varsa varsa direk dokunan kişiyi çarpar...
 
binadaki tüm oturanlar prizden fişlerini çeksinler .kaçak hala devam ediyorsa muhtemelen arkadaşlarında dediği gibi kablonun birinden bina demirlerine kaçak vardır. bunu bulmak içinde ;prizlerden fişler çekildiği halde kaçak devam ettiğine emin olduğunuzda her dairenin sayaçlarını tek tek dolaşın .hangi evin sayacı yavaş yavaş dönüyorsa kaçağın nedeni o evdir.eğer fişler çekildiğinde kaçak yoksa problemi bulmak daha kolay sırayla daireler tek tek fişlerini takarlar hangi dairede kaçak olduğu bulunabilir.
 
aynen öle topraklama boruya baglı ondan kacak var genelde öle olyor
 
arkadaşım büyük bir ihtimal ile komşunuzun veya sizin kombi şohbenin resistansı patlak
 
S.a Benimde Sorunum Heavenmile Kardeşimin Sorunuyla Aynı Galiba..
Dairemizde Maalesef Eski Yapı Olduğu İçin Toprak Hattı Yok ve 1 Haftadır Musluklarda Kaçak Var, Fakat Günün Her Saatinde Kaçak Olmuyor..
Araştırdım Mahallede 2 Komşumun Musluğundada Kaçak Var, Elektrikçi Getirdim, Komşularından Biri Kaçak Elektrik Kullanıyo, Musluğa Toprak Hattı Bağlamış Felan Dedi, Oda Anlamadı Galiba..
Şimdi Benim Anlamak İstediğim Komşularımdan Hangisinin Kaçak Kullandığını Nasıl Anlayabilirim, Onların Yüzünden Musluğa Dokunmaya Korkar Hale Geldim..
Bedaşıda Aradım Gelen Olmadı, Ne Yapabilirim?
Fikirlerinizeve Yardımlarınıza İhtiyacım Var, Teşekkürler
 
Hazır konu gelmişken bir tecrübemi sizlerle paylaşmak istedim. Geçen yıllarda 4 katlı bir apartmanda aynı sorun mevcuttu. Binanın bütün metal aksamlarından çarpılıyorlar, merdiven korkuluğu, balkon korkuluğu, dış kapı, merdivenleri silen temizlikçi ıslak zemine dokununca vs. Dairelerden birisinde oturan iş arkadaşımdı. İlk anlattığında elektrikçiye söyleyin gelip baksın dedim. Malum bütün prizler gerekirse sökülecek vs. zor geldi. Sonra mecbur hissettim kendimi. Giden çok olmuş 2 ay sonrada ben gittim. Yinemi elektrikçi geldi olaylarının ardından işe başlamak istedim. Klasik bir takım kontrollerin ardından sonra 1 saat gibi bir sürede problemi buldum. Evin terasından bina demirine bağlı anteni söküp fırlattım aşağıya. Biraz agresif davranmışım sonradan farkettim. (Olsun okadar.) Arkadaşlar olay anten yükseltici 220V. bina demirine besleme yapıyor. Malumunuz oradanda heryere dağılıyor.
 
Herkese Merhaba,

Yaklaşık 3 aydır oturmuş olduğum dairede tüm musluk bataryalarından (suyu açtığımda) az veya çok elektrik çarpmaktadır. İlgili konuları okudum ve önerileri uygulamaya çalıştım. kontrol kalemi ile musluklara dokunduğumda kalem yanarken hemen tekrar dokunduğumda yanmıyor. Belki bir 20-30 saniye sonra tekrar yanıyor. Bina 2 yıllık ve dairede ilk oturan benim, yani 2 yıldır boşmuş. Isıtma suyu doğal gazlı şofbenden sağlanıyor ve bağlantılarını kontrol ettiğimde sıkıntı yok gibi. Banyoda çamaşır makinesi fişini, mutfakta bulaşık makinesi fişini ve bilumum akım çeken cihazları sök tak yaptım ama sonuç alamadım. Kaçak akım rölesi bulunmakta ve oradan tüm sigortaları kapatıp kontrol ettiğimde hala akım görülmektedir. 1 saat süreyle kontrollerim sonucu tüm musluklarda akım varken bir anda kesilmekte ve bir süre gelmemektedir. Çıkardığım sonuçlar;

1. Sorun benim dairemden değil ve bina yada diğer dairelerden kaynaklanmakta,
2. Sorunlu dairede bir cihaz çalışırken benim musluklarda akım görülmekte çalışmazken sorun görülmemekte,

Bu konuda ne yapılması ve nasıl yapılması konusunda tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkür ederim..
 
Merhaba. Bu evin dairelerinden ortak olan toprak hattı zayıftır, bu yüzden diğer dairelerdeki toprağa akamayan statik elektrik, bu adı geçen cihaz, makinalar kullanılırken sıhhi tesisat hattından olan bir iletimle sizin musluklara kadar geliyor. Statik elektrik olduğu için el temasında kontrol kalemiyle bir süre görülmez, çünkü el temasında ayaklarınızdan zemine topraklanıp gidiyor, statik elektrik tekrar musluklarda birikince kontrol kalemiyle yine görülebilir, statik elektrik bir kaçak akım rölesini attıramaz. Çözüm olarak evin toprak hattı meger, fluke, vb. marka toprak test ölçüm cihazlarıyla sağlıklı olarak ölçülerek güçlendirilmesi yetkili elektrikçilerce yapılmalıdır. Ancak bu şekilde bu sıkıntı ortadan kalkabilir. Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst