Multimetre

Fluke cihazlarda probları akım girişlerine taktığınızda cihazı voltaj kademesine alırsanız sesli olarak uyarıyor
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
benimde tt technic vc 97 var akım soketinde yanlışlıkla 220 ölçerken patladı sadece sigortası kopmuştu ama cam sigortanın takıldığı metali yamultmuştu cam sigortayı tuz gibi yapmıştı sigortayı değişince çalıştı
 
ben de çin malı nktech diye ucuz bir ölçü aletim var, bu kadar geri zekalı bir alet görmedim ben ohm kademesinde 3oo volt dc ve 220 volt ac ölçtüm,diyottaken de aynı hataya düştüm, aptalmıdır akıllımıdır anlamadım ama hala çalışıyor. analoglar için aynı şeyi söyleyemem kaaç sefer sigortasını attırdım,ara direncini yaktım bilmiyorum. hepimize geçmiş olsun.
 
Peki multimetre kendi kendine bir-iki saniye içerisinde kapanıyorsa bu nedendir? Hiç raslayanınız oldu mu böyle bir duruma?
 
Merhaba. Sn. ibalte; dahili bir arızası hemen ilk akla gelmemeli, zira kapanmadan önce eğer batarya işareti dijtal ekranından yanıp sönerek ekran öyle kapanmışsa 9 voltluk iç pili çok zayıftır, kapanmadan geçici sürelerle avometre devresi bu çok zayıf pille bu kadar süreliğine idare edebilmiş olabilir. Bir de bazı multimetrelerin belirli bir süre hiç kullanılmadan bekletildikten sonra 2 kez alarm sesini verdirerek otomatik olarak kendi kendini kapattığı da olur. (Elimdeki Proskit MT 1710'da olduğu gibi. ) 9 voltluk pili soketinden çıkarıp avometrede DC'de ölçün, pil voltajı çok düşükse yeni pille değiştirin. Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,963
Mesajlar
913,931
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst