Multimetre tavsiyesi

HYO

Üye
Katılım
12 Ağu 2010
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar aşağıdaki multimetreyi almayı düşünüyorum. Bunu tercih etmemdeki sebep hassas voltmetre kademesi+auto range ve bilgisayar bağlantısı. Fakat bu markanın o fiyatı hakettiğine dair şüphelerim var. Elektronik öğrencisiyim düşük voltaj ve akımlarla uğraşıyorum fakat yavaş olmasına katlanamam cihazın. UT-61D için ne dersiniz? Veya aynı kulvarda başka bir cihaz önerebilir misiniiz?

UT61D Modern Dijital Multimetre - Sanayi Pazarı | Endüstriyel Malzemeler

Fiyat: 124,59 TL

digital-multimeter-uni-t-ut61d-1.jpg
 
bu işlerde profesyonel olarak uğraşıyorsan FLUKE marka tavsiye ederim.
 
ögrenci için işe yarar bir cihaz. profesyonel ürünler çok pahalı.bu senin işini rahatlıkla görür.
 
Fluke'un ne kadar iyi olduğunu biliyorum ama fiyatları çok yüksek. En ucuzu bile bütçemin iki katı. Teşekkürler ferittt.
 
Bu tip bir cihaz ile 10 sene işlerimi gördüm sonra profesyonel bir cihaz alınca arkadaşıma hediye ettim.
 
10 yıl gidenin markası uni-t miydi abi?
 
evet o zamanlar yeni çıkmıştı.ogsm diye bir marka vardı biraz pahalı kaçıyordu.unit yan versiyon gibi piyasaya çıkmıştı.diyeceğim yeni başlayanlar için özellik ve para olarak iyi.dikkat edilmesi gereken ölçü aletinin kurallarına uygun kullanılması.
 
Size 10 sene gittiyse bana da gider inşallah :) Zaten elektronikçiyim. Yüksek voltajla, akımla fazla işim olmaz. Tavsiye için tekrar teşekkürler.
 
Cihaz bugün elime geçti. Sağlam görünüşlü bir kasası var. Autorange'i biraz yavaş. Ama manuel kontrol edebiliyorsunuz. O zaman ölçümleri hızlı bir şekilde yapabiliyor. Bazen gaipten voltajlar gösteriyor. Fakat relative (göreceli) mod sayesinde doğru değere ulaşabiliyorsunuz. Kullanışsız diyebileceğim kadar kötü özelliği "süreklilik testi": ötmeden önce yarım saniye~1 saniye kadar bekliyor ki bu çok sinir bozucu. Elimdeki 5 liralık bir multimetre bile çok daha iyi çalışıyor bu konuda. Vaktim olduğunda daha ayrıntılı birşeyler yazarım inşallah.
 
Eger Ölçü Aleti düşünüyorsanız tavsiye edeceğim ürün elbette ki Fluke,fakat bütçeyi düşünenler için Unı-t bence güzel bir marka.ben karaköydeki çığırelelektronikten aldım ut 61dyi bana 110 liraya geldi kdv hariç.fiyatları uygun .bir de sitesinden de bakabilirsiniz aynı zamanda fluke bayisi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,164
Mesajlar
915,595
Kullanıcılar
449,927
Son üye
yusuf2023

Yeni konular

Geri
Üst