Multimetre tavsiyesi

lrc multimetre dışında şansın yok gibi görünüyor.
bir tane lrc multimetre, bir tane normal multimetre almak tek çıkış yolu.
 
https://www.kartalotomasyon.com.tr/...HCS0vQsfvlqBoVotXxM-pr2z_yh5mDHkaAskPEALw_wcB

Merhaba. Kapasiteyi (C) ve indüktansı (L) birlikte ölçenler omajı mutlaka (R) ölçer. İkisini ayrı ayrı satın almak yerine üçünü ölçen LCR metreler ise bence fiyat olarak da en uygunu. Üç ayrı amaçtaki ölçüm için tek bir multimetre kullanırsınız. Elektronik devre uygulamasını devamlı veya amatör, ama sürekli değişik devreler (Desülfizatör devresi için bobin=indüktans-ölçer ve kapasite-ölçer ve ohm-ölçer mutlaka lazımdır örneğin) halinde yapanlar için üç ölçüme her zaman ihtiyaç olur. Yine de seçim sizindir. Örneğin Proskit orta kalitededir ve bu amaçlar için yeterlidir. Kolay gelsin.
 
UT61E aldım multimetre olarak ben de yalnız şöyle bir sorum olacak multimetrelerde ölçüm yaparken range tuşuyla ölçüm değerinin noktadan sonraki hane sayısını değiştirebiliyoruz. Mesela bir pil ölçerken 1.6086 ölçüyor. Range basınca bir hanesini atıyor 1.608, sonra 1.60 ölçüyor. Ama en son 1.5 gösteriyor bu sonuç normal midir sizce?
 
Merhaba forumunuza yeni katıldım :) Lise öğrencisiyimm hobi amaçlı kendime Multimetre alacağım ama çok bir bütçem yok. Hatta 2. el 50TL ye kadar ödeyebilirim diyebilirim :D İnternette tavsiye olarak DT830D ve Uni-T UT33D modellerini gördüm. Birkaç kişi bu bütçeye alınacak iki cihaz arasında da önemli bir fark olmayacağını ucuz olanı alabileceğimi söylediler. Sizce ne almalıyım? Şu anlık elimde 18650 piller var bunlar için şarj ve deşarj (kör yük ) devrelerini aldım bu tarz basit şeyleri ölçmek ve direnç değerlerini ölçmek için ne önerirsiniz? DT830D yeterli midir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst