Multimetre sigorta testi?

Mezaristan

Üye
Katılım
29 Eki 2012
Mesajlar
26
Puanları
1
Elektrik Elektronik Müh. okuyorum.
Geçen final sınavında şöyle bir soru vardı;
2 multimetreniz olsun. Bunların ampermetresi ve sigorta testini şekille anlatın?(aklımda kaldığı kadarıyla) Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkür.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Bizde ki multimetrelerin arka kısmında değiştirilebilen sigorta girişi var. Sigortaya zaten göz ile bakıldığı zaman içindeki ince telin kopup kopmadığı görülür. Lakin bakmadan sigorta testini nasıl yapabiliriz?
 
Son düzenleme:
Multimetrenin birini buzzer konumuna diğerini akım konumuna alırsın olcersin ölçüyorsa sağlamdır sonra bunu diğeri için uygulansın :confused: kaçıncı sınıf sorusu bu

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
 
Cevap için teşekkür. 2.sınıf, final sorularından. Ölçüm derken birinin problarını diğerinin problarına değdirecem değil mi?
 
Bi ara devre kurup bu devrenin değerlerini alacaktık lakin multimetreler değer göstermiyordu. Hoca tek bir multimetrenin sigorta testini devre kartı üzerinden yaptı. Ve sigortanın yandığını söyledi. Bu konuda bi bilginiz var mı?
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst