Multimetre hakkında tavsiye

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Öhlins
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Öhlins

Üye
Ustalarım merhaba, konuyu açmadan önce benzer konuları da inceledim ama işin içinden çıkamadım, elektronik bilgim amatör boyutta ama kendi işlerimi çoğu zaman hallediyorum. Uzun zamandır elimde bildiğiniz basit 50-100 liralık multimetreden vardı arızalandı. Elimde fotoğrafta gördüğünüz analog multimetre var ama anlamadığım için kullanamıyorum.
Dikkatimi çeken multimetreler şunlar ama kimi yorumlarda kapasitör ölçmez, kimi yorumlarda yanlış ölçer gibi kafamı iyice bulandıran türlü yorumlar gördüm. Ne yapayım hangisini tercih edeyim bilemedim, değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler 🙏🏻
Aneng sz02
Tolfix TF 104
Toolfix TF219
Unit UT139C

Ekli dosyalar

• IMG_20250428_185141.webp
    IMG_20250428_185141.webp
    114.3 KB · Görüntüleme: 25
@Öhlins Hocam öncelikle merhabalar.

Ben de bir tavsiyede bulunmak istiyorum ama öyle altı boş tavsiye olmadığına inanarak...

Bende yıllardır Unit 139c kullanıyorum ve çok memnunum, Çünkü Bir elektrikçiye de hitap ediyor elektronikçiye de.

Frekans ölçüyor duty cylce ölçüyor ve en güzeli de elektronikte kullanabileceğin 4700 uF kondansatörleri bile bence gayet başarılı bir şekilde ölçebiliyor. Yani başarısız bulduğum tek yanı ise buzzer yani süreklilik testi kısmı biraz yavaş kalıyor ama bu güne kadar bana da hiç bir eksiklik hissettirmedi...

Kapasitör ölçümlerinde zaten esr metre kullanmak bana çok daha akıllıca geliyor olsa da bu UNIT 139c ciddi manada başarılı buluyorum.

Meslek erbabı olan kişiler bilmem kaç dijit yada noktadan sonra bilmem kaç hane gösterebilen ölçü aletleri kullanıyorlar... Ama çok da aman aman bir şeye de yaramıyor bence çünkü tamir bakım vs işlerinde noktadan sonra gelecek olan dijit sayısı 1 yada 2 tane oldu mu bence kallavi denecek kadar yeterli...

1 tane vardı gittim ikinci cihazımı da aynısı olan unit 139c aldım...

Ustalarım merhaba, konuyu açmadan önce benzer konuları da inceledim ama işin içinden çıkamadım, elektronik bilgim amatör boyutta ama kendi işlerimi çoğu zaman hallediyorum. Uzun zamandır elimde bildiğiniz basit 50-100 liralık multimetreden vardı arızalandı. Elimde fotoğrafta gördüğünüz analog multimetre var ama anlamadığım için kullanamıyorum.
Dikkatimi çeken multimetreler şunlar ama kimi yorumlarda kapasitör ölçmez, kimi yorumlarda yanlış ölçer gibi kafamı iyice bulandıran türlü yorumlar gördüm. Ne yapayım hangisini tercih edeyim bilemedim, değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler 🙏🏻
Aneng sz02
Tolfix TF 104
Toolfix TF219
Unit UT139C
Hocam analog ölçü aletine ne para istersin?

Rekabeti arttırayım dedim. Benimde daha çalıştırmayı beceremediğim gıcır ölçü aletim. Çalışmıyor çünkü acayip bir pili var ömrümde görmediğim bir pil.

Not satılık değildir. 😁 üstteki kartı da bilerek koydum.

20250428_213841.webp

Rekabeti arttırayım dedim. Benimde daha çalıştırmayı beceremediğim gıcır ölçü aletim. Çalışmıyor çünkü acayip bir pili var ömrümde görmediğim bir pil.

Not satılık değildir. 😁 üstteki kartı da bilerek koydum.

Ekli dosyayı görüntüle 115592
Bu ölçü aletinin giriş direnci daha yüksek. 30000ohm/volt
Satmıyorum demişsin satsaydın kaça satardın? :)

Bu ölçü aletinin giriş direnci daha yüksek. 30000ohm/volt
Satmıyorum demişsin satsaydın kaça satardın? :)

Satmayı düşünmüyorum. Aslında amacım çalışır hale getirmek ama terzi söküğünü dikemezmiş hobi masamın son halini görseniz...

Bulamadığım bilgi bu ölçü aletinin içinde 2 tane 9 volt pile benzer pil vardı bu pilden bulamadım piyasada. Kaç volt olduğunu da öğrenemedim.

Az önce bulurmuyum diye bakarken bir sitede 30$ yazıp resimlemişler.

Sanırım şimdi beslemeye ait pilin voltqjını öğrendim 22.5 volt ve 1.5 volt x2 görünüyor.

bl-015

Screenshot_20250428-215917_Chrome.webp

Forum istatistikleri

Konular
131,120
Kullanıcılar
454,868
Son üye
Toplagel

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri