Multimetre bozuldu...

mehmetaliu

Üye
Katılım
16 Kas 2013
Mesajlar
711
Puanları
6
Arkadaşlar, bir multimetrem var 12vdc yi 0,40vdc olarak okuyor. resimleri aşağıda. genel olarak aıraza nerede olabilir yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Bir de sigortası patlamış araştırdım benzer bir sigorta bulamadım. 220v/0.5a diyor yardımlarınız için çok teşekkürler...
20141005_145818[1].jpg
20141005_150003[1].jpg

20141005_150303[1].jpg
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Merhaba.Bakın sorununuz sigorta ile tam ilgili değil ne yazık ki,yanlış kademede ölçüm sırasında iç yapısı (Entegresi gibi) iyice de zarar görmüş olmalı.TT Tech'in bu ürünü Çin pazarında 5-7.5 tl aralığında satılıyor.Ölçme probları ve pilini ayırıp ileride sedece bir yedek olarak kullanmak ve yenisini de satın almak bence tamiriyle uğraşmaktan çok daha iyidir.

Başıma geleni anlatayım bu arada.TT Tech'in benzer bir modelini Çin pazarından display'ine tam olarak da bakmadan (İyice de kontrol etmeden,yani bu kaliteye çok da güvenerek (!) bir hatayla 7.5 tl. verip satın aldım.Dikkatli inceleyip ölçme sırasında display ekranının rakamlarının silik olduğunu (Ama doğru da ölçüyordu tüm kademeleri de sonuçta) görüp ertesi gün sarı renkli olanı siyah rakamları tam yazanıylada değiştirdim.Ama bu defa da bu değiştirdiğim doğru ölçmüyor,rakamlar hep boşa yazıp duruyordu.Evde zaten sağlam bir tanesi de vardı.Ben de 9 volt pili ve problu bu özel kablosunu eski sağlam kullandığıma tam naklettim.Benim başıma gelen de maalesef bu.Yani söylemek istediğim Çin elektronik mallarını bize belki de kiloyla çok ucuza ve kolayca (Kaliteli mi istiyorsun yoksa ucuz mu diye de sorduktan sonra) satıyorlar,ama çok uyanık olmazsanız (Benim gibi) çok da aldanıp zarar da edersiniz sonuçta.

"Ucuzdur vardır bir illeti (Hastalığı),pahalıdır vardır bir hikmeti (Üstünlüğü,yani kalitesi)" Bu atalarca da söylenmiş söz kıssadan hisse bu konuya tam olarak da yakışmıştır sanırım.Kolay gelsin.
 
Ben bunu 30 tl Ye bir elektronik aldım:D 6v lik trafonun çıkışına 12v verip bu multimetre ile ölçüp yakıtm herhalde. Çin pazarı hemen yanımızda. 5-7 tl Ye bulabilirmiyim?
Teşekkür ederim.
 
Evet,5 tl.ye alınabileceğini (daha başka bir modeli transistör ölçüm yeri olan,sesli omaj/diyot ölçüm yeri de olan) forumumuzun bir duayeni (Kazım Uğur Hocam) veya sn. by lent (Kulakları çınlasın bu arada bu bayramda!) söylemişti sanırım.Daha fazla da olmaması da lazım,İstanbul civarlarındaki fiyatı da bu herhalde,ben biraz pahalı almıştım.Kolay gelsin.
 
Hayır,kalitesi pek de değişmez,(Çünkü arka baskı devre kartı benim elimdekinin tıpatıp da aynisi) yeter ki kontrollü,yani çok sağlam olanını da satın alın yeter ki siz.Sizinkinde TEMP (Sıcaklık sensörü ) var ek olarak,ölçüm kademelerinde çok büyük bir kademe farkı da göremedim,benim elimdeki model olan "TT T-ECNIC DT-832" e göre.Kolay gelsin.
 
Tüm yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
 
Adi mallardan da adi yaratıklardan da uzak durmak gerekir.
 
Ucuz et ucuz yahni, taklit :).Bunu komple açtıysan toplarken önceden komutator düğmesine dikkkat etmediğinden büyük ihtimalle yanlış ölçüm yapmakta. Tekrar kartı çıkar dikatlice (bilyalara dikkat) düğmeyi 180 derece çevir, topla ilk olarak kalem pil ölç. Sigorta olarak 500mA 250v cam sigorta tak ;) Doların yükselişinin devamı sebebiyle çin ürünleri dükkanlarında 830D modeli 9 lira veya üzerinde satılmakta https://www.google.com.tr/search?q=...lectronickits.com%2Fgold%2Fdt830d.htm;394;700
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Geri
Üst