Multimetre arızası

denedim cam sigortayı değiştim ancak yine eskisi gib herşeye 1 yazıyor heralde artık çöp oldu
Resımlere bakdım, bu ölçü aleti sadece DC alım ölçüyor. Siz, akım ölçme devresinde 220 volt ac ıle ne işiniz vardki..
led trafosunu ayarlarken yanlışlıkla oldu peki 12v hatta akım ölçmede bu kullanır mı acaba? kullanırlısa nasıl yapmaldıır?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Siz akım ölçmek için voltaj kaynağına doğrudan bağladınız galiba.

Akım ölçümü devreye seri girilerek yapılır.

Ayrıca bu ölçü aletini tamir edemezsiniz. Sigortanız atmış ama atmadan güç diğer devre elemanlarının üzerinden de geçmiş. Deneyim olsun diye uğraşabilirsiniz ama malesef hurda bu alet.
 
Prop ucunu sivriltmezseniz ölçüm noktasında sabit tutamazsınız, kayar başka yere dokundurabilir hatta benzer kısadevreye sebep olunabilir. R5 de hasarlı gördüm, yine tüm kartta başka sorunlu eleman arayın. Acemiliğinizi atmak için bol pratik yapın; elbet her işe başlarken kafayı boşaltmak da önemli ilk olarak ki önce kendinize ardından alet edavata zarar vermeyesiniz, sonra nerde ne yapılır da devre / cihaz çalışır duruma getirilir.
maşallah tebrik ederim ben çıplak gözle görmemiştim dediğiniz gibi R5 yazan çip de yanmış ne olduğunu bilmiyorum gerçi, ben anlaşıldığı üzere acemiyim henüz , cevap yazan herkese teşekkür ederim artık yeni bir ürün bakıcam böyle genel işleri yapabilecek 60-70 tl tavsiye edebileceğiniz bahsedilen pensampermetreli bir ürün var mıdır acaba?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,243
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst