Mudbus RTU Yazma Sorunu

akifvl

Üye
Katılım
17 May 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar merhaba,

Honeywell in bir kontrol cihazı ile modbus üzerinden ısı geri kazanım cihazlarını kontrol etmek istiyorum. Cihazlarla haberleşmeyi kurdum, içerisinden verileri okumayı başardım fakat yazma yapamıyorum.

Deneme amaçlı bir eneji analizörünü haberleştirdim. Okuma ve yazmada herhangi bir sorun çıkmadı.

Isı geri kazanım cihazlarını kontrol etmeye çalışırken eksik birşeyler yaptığımı düşünüyorum. Yardımcı olabilrseniz sevinirim.

Teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tam olarak bilmiyorum ama yardımcı olursa register okumak için 3 okuyup yazmak için 6 işaretini göndermen gerektiğini biliyorum senin cihazının haberleşme yapılandırmasında buna izin veriliyordur bit okuyacaksan 2 yazacaksan 5 gibi onları bi kontrol et
 
kardeş bende ısı pay ölçerleri okumaya çalışıyorum .. ama modbus işi yüüznden başlayamadım .. bana işin başınd ayardımcı olursan beraber götürebilizi. yeterli program ve elektronik bilgim var .
 
ısı geri kazanım cihazın türk malıysa problem ondan kaynaklanabilir. :) Genelde başıma bu geliyor sivri kardeşlerimiz kendilerince modbus adresleri veriyorlar .ısı geri kazanım cihazına ait modbus registerlerini paylaşırsan yardımcı olmaya çalışalım.


Efesu senin ısı payölçerlerinde m-bus mı yoksa modbus mı dikkat et genelde kalorimetreler m-bus olur.
 
modbus cihazları hangi yazılım ile okuyorsunuz acaba.
 
kardeş bende ısı pay ölçerleri okumaya çalışıyorum .. ama modbus işi yüüznden başlayamadım .. bana işin başınd ayardımcı olursan beraber götürebilizi. yeterli program ve elektronik bilgim var .
ben sana yardımcı olmaya çalışırım online bağlantı kurabilirmisin
 
Merhaba,
Bir çok firmanın Isı Geri Kazanım cihazının kontrol ünitelerinin üretici firmasıyız. Bir çok modellerde Modbus RTU vardır. Her bir cihazın haberleşme parametreleri ve register adresleri IGK cihazı üretici firmalarında mevcuttur ve genelde paylaşırlar. Cihazınız marka modelini belirtirseniz yardımcı olmaya çalışırım.
 
m-bus mı modbus mı dikkat etmek gerekli cihazlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,971
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst