MPLAB'TA BİR SORUN

chitarra

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
31
merhaba öncelikle

mplab ile kod yazamaya bu yıl başladım. dersin ilk başlarında kodlar assembly üzerineydi ve mplabta projeyi derlerken bir sıkıntı oluşmuyordu. projeye asm uzantılı dosya ekliyordum.

Şimdi ise c kodlarıyla programlamaya geçtik mplabta projete .c uzantılı bir dosya ekliyorum fakat link hatası veriyor normalde kodda bir sıkıntı olmadığından eminim zaten kodlar ilgili bir hata da vermiyor derlediğim zaman

oluşan output ekranında linker hatası ile karşılaşıyorum.bu sıkıntıyı nasıl çözebilirim

Make: The target "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\ggg.o" is up to date.
Skipping link step. The project contains no linker script.
BUILD FAILED: Sun Apr 01 15:11:22 2012
 
Konu Sah

chitarra

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
31
MPLAB C18 kullanıyorum derleyiciden kastınız bu ise
 

KAZIMUGUR

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
14 Tem 2006
Mesajlar
3,485
Puanları
1,458
Yaş
67
Dosya yolu çok uzun gözüküyor.
C:\ de bir dosya açın ve onun içinde çalışın.
Özellikle xp de beladır , uzun dosya isimleri ve Tr karakterler...

Bir diğer hata sebebi kurulduğu yerdeki mplabc18 dizini içindeki xxx.o uzantılı dosyaların kurulum yerini bulamaması.
Default olarak kurulan yerde değilde başka yerde arıyor bulamazsa hata veriyor...
 

ULAGA

Üye
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
589
Puanları
1
KAZIMUGUR, dediklerini tasdikliyorum...
 
Konu Sah

chitarra

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
31
C:\ de a adında proje oluşturdum daha sonra o projeye .c uzantılı dosyayı ekledim ama gene aynı hata var .

Make: The target "C:\a.o" is out of date.
Executing: "C:\MCC18\bin\mcc18.exe" -p=18F252 "a.c" -fo="a.o" -Ou- -Ot- -Ob- -Op- -Or- -Od- -Opa-
Skipping link step. The project contains no linker script.
BUILD FAILED: Mon Apr 02 00:55:50 2012
 
Konu Sah

chitarra

Üye
Katılım
27 Eki 2009
Mesajlar
54
Puanları
1
Yaş
31
:) tabi bir sıkıntı yok kodlar doğru gibi geliyor bana da ondan paylaşmamıştım.

#include<p18f252.h>
void bekle(void)
{
unsigned int i,j;
for(i=0;i<100;i++)
for(j=0;j<50;j++)
{
};
}
void main(void)
{
TRISB=0;
PORTBbits.RB1=0;
while(1)
{
bekle();
PORTBbits.RB1=1;
bekle();
PORTBbits.RB1=0;
}
}
 
Son düzenleme:

ISMAILY

Üye
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
466
Puanları
31
Konum
Çanakkale
Büyük ihtimal LKR uzantılı linker script dosyasını projenize dahil etmemişsiniz.

"...\MPLAB\MPLAB C18\bin\LKR" klasöründen işlemcinize uygun dosyayı, proje penceresinde linker script kısmına eklemeniz gerekir.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
122,175
Mesajlar
861,662
Kullanıcılar
438,652
Son üye
elifesma

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Üst