MPLAB X ile asm kullanmayacaksanız, XC8'de kurmanız gerekecek. Benim tavsiyem v1.45..
#include <xc.h>
Üstteki ifadeyi pragma satırlarından hemen sonra ekleyiniz.
Tris den sonraki ifade CCS C içindir.
XC8 örneklerine bakınız. Benim blogda da bir şeyler var...
MPLAB X ile ilgili videolar izleyin. Size bu konuda ancak gelecek hafta yardımcı olabilirim.
Herşeyi kapatın ve yeni proje oluşturun. Adımları takip edin. Örnek bir proje üzerinden çalışın. MCU seçimine göre konfigürasyon düzenlemesi önemli.
İyi akşamlar. Durumumuz vahim hala bıraktığınız yerde sayılırım. sizin yüklediğiniz projeyi açtım çalışıyor karşılaştırma yapıyorum bi farklılık bulamıyorum ama nedense ben yazmaya çalıştığımda port seçemiyorum. Hatırlarmısınız MPLAB ı indirirkende java hatası alıyordum zar zor yükledim onunla alakalı bi problem olduğunu düşünmeye başladım artık. zaten başka bi problemim daha oluştu artık proteusu indirmem için 250USD civarında bi para istiyorlar ben windows bilgisayarıma bedava indirmiştim Mac aldığıma pişman oldum.Ne yapacagımı bilmiyorum.@Mcmlca1; selamlar. Nedir durumunuz?
Basit bir proje ekledim. Simülasyonda deneyebilirsiniz.
PIC16F628A/4MHz dahili osilator.
mac bilgisayara sanal win kurulumu yapabiliyor musun?İyi akşamlar. Durumumuz vahim hala bıraktığınız yerde sayılırım. sizin yüklediğiniz projeyi açtım çalışıyor karşılaştırma yapıyorum bi farklılık bulamıyorum ama nedense ben yazmaya çalıştığımda port seçemiyorum. Hatırlarmısınız MPLAB ı indirirkende java hatası alıyordum zar zor yükledim onunla alakalı bi problem olduğunu düşünmeye başladım artık. zaten başka bi problemim daha oluştu artık proteusu indirmem için 250USD civarında bi para istiyorlar ben windows bilgisayarıma bedava indirmiştim Mac aldığıma pişman oldum.Ne yapacagımı bilmiyorum.