motorun yavaş şekilde sağa ve sola 45 açı ile dönmesi

sinkotan

Üye
Katılım
26 May 2008
Mesajlar
20
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar herkese kolay gelsin

Sorum şu olacak.

Kuluçka makinası yapıyorum ve kulucka makinasındaki yumurtaların sağa ve sola dönmesi lazım.Bunun için bana motorun 45 derece açı ile sağa ve sola dönmesinde yardımcı olacak bir devre arıyorum.Yardımcı olacak arkadaşlardan yardım bekliyorum.
 
S.A
ARKADAŞIM NASIL BİR MOTOR KULLANMAM GEREKİR. TEYP MOTORU KULLANSAM OLURMU
TEŞEKKÜRLER
 
Teyp motoru gücü yeterse olur yada başka tavsiyem silecek motoru.Oda belli bir açıya göre hareket etmekte.Onun içinde bazı değişklerler yaparak açı yaptırabilirsin.Normal bir motor olsa bile açıların son limitlerine bir switch koyara gerekli devreylede geri döndrürür yada açıyı tamamlayınca durdurursun
 
45 derecelik açıyı mekanik sistemle yapmalısın ve bu sistemi çevirecek motor(redüktör gurubu ile) seçiminide yük ve hız ile orantı sonucu bulmalısın.Kolay gele.
 
sn sinkotan yapmak istediğiniz sistem çok çeşitli şekillerde olabilir. arkadaşlar size 2 tane seçenek anlatmış. diğer bir seçenekte düşük güçlü step motorlardır. 45 derece açıyı pulslere bölerek (toplam da sanırım bahsettiğiniz 90 derece), açılara istediğiniz zaman aralığında açı verdirebilirsiniz. ister 3-5 sn'de açı ayarlanır isterseniz 1 gün de. dediğim gibi çok fazla çözüm var. seçenekler size kalmış. kolay gelsin.
 
O KADAR GÜÇLÜ MOTOR OLMASINA GEREK YOK ÇÜNKÜ SADECE YUMURTAYI SOLA VEYA SAĞA DOĞRU 30 DERECE İLE ÇEVİRECEK.BU KONU İLE ELİNDE DEVRESİ OLAN VARSA YARDIMCI OLSUN.
KOLAY GELSİN HERKESE
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,970
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst