Motorun sensörü kaçırması yardım

Bir zamanlar demir bükme makinesi yaparken böyle bir sorun ile karşılaşmıştım.

Makinede bir motor ve redüktör vardı demir bükme makinelerinde ise demirin kaç derece yada ne kadar büküleceğine karar vermek için yuvarlak bir tabla üzerinde 360 dereceyi tutturacak şekilde eşit aralıklarla bir sürü delik vardır o deliklere pimler takılır ve pedala basınca motor döner sensör pimi görünce motor durup hemen geri doğru dönmeye başlaması gerekir.

Tabi bizim uğraştığımız makinede sürücü yoktu ben de onu 24 voltluk bir trafo ekleyerek dinamik frenleme yapmakta bulmuştum çareyi. Dinamik frenleme yapmadan önce sizin de dediğiniz gibi hep pimleri kaçırıyordu ama dinamik frenlemeyi yapınca ortada sorun morun kalmadı taş gibi de sistem olmuştu.

Önemli olan dinamik frenleme süresini ayarlayabilmekti onu da zaten gemo ar2 marka bir akıllı röle ile yaptığım için istediğim süreyi ayarlamıştım sanırım 0,5 sn idi.

Eğer sistemde sürücü bulunuyor ise o zaman hiç dinamik frenlemeye de gerek yok zaten fren direncinin var olduğunu yazmışsınız.

Sürücü parametreleri kısmında duruş rampasını minimum süreye çekin dur sinyali geldiğinde çat diye durur ;)

Bir turşu fabrikasında bunu düşük güçlü motorlarda Abb ACS 355 sürücüler ile defalarca denemiştim ama muhtemelen bu olasılığı siz de düşünmüşsünüzdür ki o zaman en akıllıca yöntem


@zeybek hocamın dediği gibi fren balatalı bir motor tercih edilebilir...
Motor sürücü ıle calısıyorsa, arkadasın önerılerı yerındedır. Dırekt ıse, motor mılıne fren balatası baglamak faydalı olabılır. Sorunuz, tam ızahlı olmadıgından, nokta vurusu yapacak cevap gecıkıyor.

 
Son düzenleme:
Cevaplarınız için teşekkürler.2sensorlu şekli ilkinde yavaslatip ikincisinde durdurmayı düşünmüştüm fakat uygulayamadik gerek kalmadı.
 
Cevaplarınız için teşekkürler.2sensorlu şekli ilkinde yavaslatip ikincisinde durdurmayı düşünmüştüm fakat uygulayamadik gerek kalmadı.
Durmak için kaçırıyorsa yavaşlamak için de kaçıracaktır.
İhtiyaç kalmamış ama; Çözüm ya metal parça daha uzun seçilip Sensörün bir müddet görmesi sağlanmalı (tabi proses müsade ediyorsa).
Ya da kesme (iterrupt) ki; eğer çok hızlı geçiyorsa doğru olan bu dur. Tabi Sensöründe buna uygun seçilmesi lazım.
 
Teşekkürler cevaplarınız icin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst