motorun devrini yükseltme...

ejder31

Üye
Katılım
15 Nis 2011
Mesajlar
57
Puanları
1
arkadaşlar elimde
elektror marka
yıldız 400v
0,95 kw
2730 min
2.30 ampr
180 mbar
2.80mküp/min

özellklerinde bi motor var bunun spir sayısını değiştirmaden devrini yükselte bilir miyim?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
frekansı değiştirerek devir yükseltebilirsiniz. sürücü kullanarak frekans değiştirilebilir. fakat frekansı yükseltirken sürücü ile 400 voltun üzerine çıkamadığınızdan V/F oranından moment düşecektir.
 
çalıştığı frekans aralıklarına katalogtan ulaşın ve verebileceğiniz max frkensa yakın bir frekens uygulamak yetecektir.
 
asenkron motorlarda devir formülü n=f*60/2p dir. n:devir sayısı f:frekans 2p:çift kutup sayısı(2 kutuplu için 1) olarak bulunur. fakat devir sayısı arttırılırken motorun momentini sabit tutmak gerekecektir. moment ise V/f yani gerilim / frekanstır. dolayısıyla frekansı yükseltirken gerilimi arttıramadığınız için moment düşecektir. sistem istenilen şekilde çalışmayacaktır. aslında probleminizi tam tanımlarsanız yapacağınız işlem için daha uygun fikirler verilebilir.
 
selam
istediğiniz etiketteki nominal devir sayısını arttırmak mı?
 
Verdiğiniz degerlerdekı, bar ve mküp.. e bakılırsa bu bir su pompası olmalı. Motor gücü, bu su verme basma degerlerıne göre secilmişdir. Eger motor ve su pompası akuple değilse ve kayıs kasnakla devir aktarımı yapılıyorsa, motordan tarafdakı kasnagı büyültmekle devır artısı saglanır, ama bu durumda da motorun gücü az gelecekdir.
Siz daha fazla su cekmek veya daha fazla yüksege basmak ıstıyorsanız, ısteklerınıze göre yenıden pompa grubu secmekde yarar vardır.
Ayrıca, 2730 devır (3000)standart olarak en yuksek motor devrıdır. Arkadaslarımızın dediği gibi bundan fazlası ınvertörle elde edılır , ama yınede monetde kaybınız olacakdır.
 
motoru hangi amaçla kullanacağını yazmamışsın güç isteyen bir yermi?
 
motoru nerede kullanacaksınız
 
Motorun etıket degerlerıne baklırsa, devır daım pompası gibi bir işlevi olmalı..
 
motor hava üretiyor bir yerden diğer bir yere borular içerisinde tüp ittiriyor ve nakil sağlıyor
kasnak veya türbün değiştirme gibi bir olanak yok sadece mototrda oynama yapmam gerekiyor ürettiği hava boru içerisindeki tüpü ittiriyor ama son noktaya kadar gitmesine olanak sağlamıyor ve belli bi noktada yetersiz kalıp yarıda bırakıyor ...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst