Motoru sadece termik ile çalıştırmak

Katılım
10 Kas 2019
Mesajlar
24
Puanları
1
Herkese merhaba,

Bir sistemde elektrik motoruna sadece termik bağlantısı yapılmış. Motorun start stopu da bu termik üzerinden yapılıyor. Bu sistemin bir zararı olur mu açıkçası kararsız kaldım. Aşağıya sistemdeki termiğin bir benzerinin fotoğrafını koyuyorum. üzerindeki switch ile motor start stop yapılıyor. Konu hakkında bilgisi olan kişiler yardımcı olabilirse sevinirim. Motor 4kW, direkt üçgen çalıştırılıyor.
 

Ekli dosyalar

  • Termik.PNG
    Termik.PNG
    294 KB · Görüntüleme: 12
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
MKŞ ayarlarında problem yok ancak daha önceden hiç kontaktörsüz motor çalıştırmadım, yabancı geldiği için emin de olamadım.
 
Otomatizasyona bağlı değil ve sık devreye
( mekanik yönden sıkıntı endişesi yoksa )
alınması gerekmiyorsa,ekonomik yönden
böyle bir uygulama yapılması normal bir
uygulamadır.
 
MKŞ ayarlarında problem yok ancak daha önceden hiç kontaktörsüz motor çalıştırmadım, yabancı geldiği için emin de olamadım.
Kontaktörün motoru start stop yaptırılırken görevi oluyor. Burada startı zaten zaten termik üstündeki düğmeden yaptırmış oluyorsunuz. Ama harici başka bir yerden kumanda etmek isterseniz o zaman kontaktörü koymanız gerekecektir.
 
4kw motoru bende direk termik ile çalıştırıyorum fabrikada melas tanklarını aktarmak için kullanıyoruz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,158
Mesajlar
915,525
Kullanıcılar
449,904
Son üye
teknikbilimlers31

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst