Motorlu mengene yapımı için çark

alp_caner

Üye
Katılım
7 Ara 2012
Mesajlar
150
Puanları
1
Herkese selam.Ben lehim falan yaparken PCB yi arasına sıkıştırabileceğim bi mengene yapmak istiyorum.Yalnız bu mengeneyi küçük bi oyuncak araba motoruyla sıkıp gevşetmek istiyorum ama motorla mengenenin hareketli kısmı arasına bi çark sistemi koyarak hem motorun devrini azaltmak hemde mengenin sıkıştırma gücünü artırmak istiyorum.Ben şimdi nasıl bi çark sistemi koymalıyım,böyle bi çark sistemini nerden bulabilirim bunların hazırı falan satılıyor mu acaba.Yardımcı olabilir misiniz.İyi çalışmalar.
 
hoş bir fikir senin dediğin redüktör oluyor.Piyasa da bu tür üüzerine kuple edilmiş redüktörlü motorlar var.Ama uğraşmak isterrim dersen oyuncakların içinden çıkan plastik dişlili olnlar işini görebilir
 
Bozuk cd dvd mekanizmalarını kullan.
 
Nazik adam :
Mengene pek uygun fikir değil gibi geldi bana..

Teknik söylem :
Pcb mengeneye sıkılmaz.

Kaba adam :
Akılını kullan , emeğini vaktini paranı olmayacak işlere harcama , aşağıdaki gibi bir ürün al.

33u3577.png


http://www.direnc.net/ZD-10D-BUYUTECLI-HAVYA-SEHPASI,PR-22920.html
 
Benden bir kaç katkı
Ben bunu taklit ettim bunu yaptım :) içine ağırlık adına mermer parça var, ayrıca eşya gözü olarak kulanıyorum. Yalnız 2 mm tel kullandım kollar çok sert olmuş 1,5 ideal olacakmış.
 
Öncelikle fikirleriniz için hepinize ayrıca teşekkür ederim.Sayın uçak16 redüktörlü motor aklıma yattı çok iyi fikir.Çok teşekkür ederim.Hiç aklıma gelmemişti lisede bi proje için kullanmıştık hatta:)Sayın by levent aslında cd dvd motorlarıda iyi fikir elimdede mevcut..Bi deneyeyim bakayım.
 
Sayın KAZIMUGUR öncelikle teşekkür ederim.Dediğiniz söz gerçekten doğru fakat.Ama resimdeki ürünün biraz değişiğini geçen yıl aldım fakat onların pekte kullanışlı olduğu söylenemez.Weller yapmış bi pcb sehbası geçen gördüm internette onada sitenin birinde 235 tl yazıyordu.Evet mengenede yanlış bi kelime pcb sehbası doğrusu.Benim yapmak istediğimde büyük pcb'leri tutacak ve üzerinde rahatca çalışabileceğim bişey olsun istiyorum:)Söylediğiniz sözde çok hoşuma gitti çok teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
 
Sayın by levent bu tür sehbalar pek işe yaramıyor içine büyük pcbler sığmıyo,pcbyi iyi tutamıyo,ve bunlar düşüyo dengede duramıyo:)Katkılarınız için çok teşekkür ederim sayın by levent iyi çalışmalar dilerim.
 
Döndürülen kıskacı görmüştüm, bir de Öğretmen27 (Doğan Hocam) bir kıskaç yapmıştı o da döndürüyordu :) onun çalışmasını bulup bak geliştir, neticeyi lütfen paylaş kolay gelsin.
 
mengene bazen lazım oluyor. pcb nin kenarlarını eğelerken... Güzel fikir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst