Motorlari Verİmlİ Yapan Sİstem

link açmadığı için cihaza bakamadım ama sistemde kondansatör grubu kllanılıormu yada diğer bağlantılar nasıl görmek isterdim. çünki kompanizasyondan azade oldugunu sölüyorsun.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
kondansator grubu yok ben cihazi gordum 1 e 1 bucakta mermer fabrikasinda baglanti seklini sana kisaca tanimlamaya calisayim 3 adet scr (3 faz oldugu icin ) bu scr lerin gorevi kisaca motora enerjiyi bu scr lerin uzerinden veriyorsun scr lerden ayri uzerinde scr leri kontrol yapan ortalama 30x25 bi elektronik kart var bu kart scr lerin gate kapisini besliyo yani scr ye yol veriyo ve gecirgenliklerini ayarliyo . bu cihaz soft startida bu seklde yapiyo ayni sekilde soft start ve kick start ozelligide var plc uzaktan kumanda ucu var ve bilgisayar baglantisi kendi arayuzu ile motorun degeri harcadigi urettigi KVAR ve 1 den fazla degerinin tamammini bu cihaz uzerine baglanan usb kablosu ile ( kendi dunglesi var ) kontrol altina alabiliyorsun panele uzaktan erismekte mumkun aslinda tam anlamiyla is elektrikten ziyade elektronige kayiyo . scr lerin gate leri ( kapi) cihaz uzerinde bulunan mikroislemci sayesinde ayarlaniyor cok hizli bi sekilde. scr ler e bagli isi termistorude gormustum scr ler uzerinde asiri isi olusunca motora giden elektrigi kesiyomus fazlarin birisinin gitmesi durumundada ayni durum soz konusu yani kisacasi motora tam bir koruma sagladigi ni soylediler..
 
Arkadaşlar link açılmadığı için yorum yapmak nekadar doğru bilemem, aşağıdaki ibareye bakılırsa

PPL INTEGRA POWER NASIL TASARRUF SAĞLAR

1-Elektrik ihtiyacını ve tüketimini azaltır.
AC Alternatif Akım Motorlarının çoğu hafif yük de, ya da hiç yüksüz aynı miktarda elektrik enerjisi tüketir. Bu elektrikli bir motorda doğal olarak mevcut bir verimsizliğin bulunduğu anlamına gelir.
a) KVAR oluşturmakta ama verimli bir iş ortaya koyamamaktadır.
b) Bu verimsiz enerji zararlı ısıya, vibrasyona ve gürültüye yol açmaktadır.
c)Verimli (aktif KVAR) ile birlikte, verimsiz (Reaktif KVAR) tüketilen tüm enerjinin de bedelini ödersiniz. PPL INTEGRA POWER Kvar ı yok eder ve verimsiz enerji bedeli ödememenizi sağlar.

Bu sistemin kompanzasyondan farkı nedir? Bir kaç ilave koruma dışında

Saygılar
 
ok. bakın bence bu cihazın en önemli özelliklerinden birinide şöyle açıklıyım sorun değil soft startı verdirebilirsiniz soft start da oldu diyelim kick start zorda onuda var sayalım yaptık . cihaz kendi harmoniğini üretiyor motora vuran 50x3, 50x5, 50x7 ci harmonikleri değişime uğratıyor yani harmoni filitresi gibi çalışıyor . bi anlam da elektrik kalitesini motordan yada dış etkenlerden oluşabilicek Şebeke gerilimini düzenliyor. Aynı kompanizasyon panolarında olan KVAR extra ödemeye nasıl giriyor bize cezasını ödetiyorlar ise harmonidede olay cok farklı değil birde burda uymamız gereken zorunluluk ortaya çıkıyo uymakmı gerekir evet bu aslında kendimiz için uymamız gereken bi durum kısaca tanımlıyım . elektrik şebekelerin de elektrik kalitesini etkileyen ve sinius oldayl olması gereken 50 hz lik gerilimin değişik etkenlerle bozularak kullanım cihazlarında bir takım arızalara yol açmasına harmonik kirlenme deniliyor. değeride THB yada THD olarak verilir. harmonik kirlenmeye sebep olan cihazlar alternatif akımı doğru akıma çeviren cihazlar , üç fazlı yada tek fazlı kaynaktan beslenen doğru akım motorları için statik hız ayar üniteleri , üç fazlı endiksiyon motorlarına ait hız ayar üniteleri , manyetik çekirdekli cihazlar ( trafo v.s) elektrik arkı ile çalışan cihazlar punto ve kaynak makineleri gibi , ark ocaklarında kullanılan tristör kontrollü reaktif güç konpazasyon üniteleri gibi bir çok cihaz harmoniği bozar ( elektriğin kalitesi )

başta bu diğer elektronik ve elektrik cihazlarımıza zarar verdiği gibi sistem üzerin de bulnan arıza ve hatalı çalışma uyguşlamaları da bildiğim kadarıyla motor trafo v.b manyetik çekirdekli cihazlarda aşırı ısınmalar olur kapasitor banklarında sebepsiz sigorta atmaları yalıtkan için de yani kondansatorler ıcınde olusan kısmı desarjlar sonucu kısa sürede bankların arızalanması sayaç ve ölçü aletlerin de hatalı okuma sebeptir . redresör hız kontrol ünitesi ups gibi cihazlarda performans düşmesi , haberleşme cihazlarında özellikle telefon telsiz cihazların da girişim nedeni ile gürültü oluşturması harmoninin bozulduğunu gösteren sebeplerdir .

tedaşın yayınladığı müşterinin uymak zorun da olduğu ilgili yönetmeliğe göre harmonik bozulmanın sınırı AG de %7 OG de ise % 5 dir .. dikkat eilmesi gereken husus bu değerlerin sınır değerler olduğu sanayi tesişlerinin kendi özel durumları için bu sınırların oldukça altında çalışmaları gereğidir .

konuyla ilgili detaylı bilgi verebilmek için kitap defterleri karıştırdım yazdıklarımdan da anlaşılmıştır sanıyorum . :)

bilmiyorum hanginiz şöyle ortalama 500 amper bi motorun çalışmasını gördünüz ama bahsettiğim güç de kullanılan motorlar şebekede bazı değişimlere sahip oluyorlar bu değişimler de elektrik kalitemizi bozduğu gibi motor için de ek korumalara sebebiyet veriyo bu ek korumaların da bazı işletim maliyetlerini gözden kaçırmamak gerekiyor

motor da olmassa olmazlar diye bilinen bazı parçalar : kontaktör , faz koruma rölesi , termik ,zaman rölesi yıldız yada üçgen bağlan tı farketmez motor koruma rölesi bu saydığım parçaların Bakım zamanı var çalışma ömrü var ve bundan dolayı oluşan ek bir masraf var 500 amperlik bir motorun kontaktör fiyatı faz koruma röle fiyatı ve termik denilen parça baya bir masraflı elektrik mühendisi ( yüksek elektrik ve lektronik mühendisi ) bir arkadaşımdan aldığım fiyata göre soft start gerçekleştiren 500 namperlik bir parça fiyatı 780 euro arkadaşlar bilgilerinize .... harmonik dedim ohaaa dedi yok böle bişii .....
 
Arkadaşlar peki sürücüye bağlı bir motordada bu cihaz kullanılabilirmi. Kullanılırsa sürücünün sağladığı tasarrufa katkısı olurmu .
 
sürücüden kasıt anlayamadım ınverteramı bağlanırsamı demek istedin ?
 
kusura bakma geç bi cevap olucak işlerimin yoğunluğunu bahene edicem arkadaşım . ınverter soft start yapan bi motor yada klimalarda kullşanılan ınverter dan bahsediyosun zannediyorum bu cihaz zaten endüstriyel bi inverter endüstriyel demedeki sebep bildiğim kadarıyla 500 amper lik yani 250 beygir lik bir motora bile uygulayabiliyorsun .. demem şuki dolaylı parçalar kullanırak ınverter özelliğini kullanan bi motora sonrasın da bunu üstüne takamassın . bu cihaza direct motor bağlıyacaksın . aksi halde ınverter yada motora bağlı olan elektronik kartları yakarsın . ( denedim )
 
Sayın tamerafacan

* Cihazı denediğinizi söylemişiniz. Gerçekten bahsedildiği kadar verim sağlamakta mıdır? Cİhaz için düşüncelerinizi neler, karşılaştırma yaparsak.
 
elektrik motorları konusunda ki bilgilerime göre bu cihaz tamamıyla elektrik motorlarının dezavantajlarını ortadan kaldırmak için geliştirilmiş ve söz konusu olan gelişmeler de şu anda türkiyedeki konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerin hayretle izlediği bir cihaz halindedir. Fakat memleketim insanı bilmediği şeylere karşı önyargılı ve konu hakkında araştırıp bilgi sahibi olmaktansa daha önce denenmiş yada eski sistemlerin onlara sorun çıkartmayacağı tezinden yola çıkarak bu sistemi tanıyamamıştır. uygulamasını yaptığım mermer fabrikasın daki tasarruf ( elektrik faturası direk verim hesabı ) %27 dir . Amerika ve diğer avrupa ülkelerindeki çalışma şartlarının değişikliği teknik anlamda bilgi sahibi olmamıza rağmen uygulama konusuna gelin ce işin yanlızca patrondan bittiğini ülkemizde gördüğümüz için cihazın ülkemizde varolması zaman alacaktır. cihaz için temel düşüncem olumludur cihazın şunuda olsaydı die geliştirilecek bi kısmı şu anda bulunmamaktadır . yanlızca dış aksam ve kabini kısmında iyilrştirmeler yapılabilir elektronik tabanlı bir cihaz olduğu için sudan ziyade tozdan korunmalıdır bununla ilgili hava fitreleri ve sürekli hava alabilecek yerlerde soğutması kuvvetli bir kasa üzerinde çalışmalar geliştirilmelidir. cihaza amerikadan ulaştım sahibi olmak isteyen konu ile ilgili kişilere yardımcı olabilirim .
10AMP 800.50$
20AMP 1000.25$
30AMP 1150.00$
60AMP 2050.60$
100AMP 3000.75$
150AMP 3600.90$
200AMP 4452.25$
300AMP 5600.00$
400AMP 12025.60$
500AMP 13150.00$
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst