motorlarda rezonans

aisik

Üye
Katılım
24 Nis 2012
Mesajlar
62
Puanları
1
Motorlarda rezonans nasil olmaktadir, bilgi verecek olan var mi?
Ben motorlarda ozellikle fircali dc motorlarda ve fircasiz zayif voltaj ac jeneratorlerde rezonans konularini arastiriyorum. Motorlarda rezonans ile ilgili cok fazla dokumana ulasamadim. Rezonans durumunda motor nasil davranir? Maksimum akim mi ceker minimum akim mi ceker? Ornegin 10 - 12 volt dc fircali motora paralel bir kapasitor baglayip rezonans durumuna getirebilir miyiz? Motorun icerisinde bir bobin var bu bobinin bir henry degeri bulunmakta. Bunu LCR metre ile olcebiliyorum. Paralel rezonans esdeger devresi ile motora paralel bir kapasitor baglayip motoru rezonans durumuna getirmek mumkun mudur? Bu durumda devreden akim, devreye seri ampermetre bagli oldugunda ana koldan gecen akim maksimum mudur minimum mudur? Motorlarda rezonans hesaplamalari ile ilgili dokumanlari nereden bulabilirim?
Insallah bu konularda ilgili baska birileri daha vardir, yardimci olabilecek.
Akademik olarak dokumanlar bulsam, hesaplamalar, formuller vs. Benim icin daha faydali olur.
Herkese tesekkurler..
 
Öğrenmek istedikleriniz çok önemli konular gerçekten...Şimdiye kadar çeşitli belgelere ulaşmışsınız dır..Benide yönlendirebilir misin?
 
Motorlarda iki tip rezonans vardır. Bunlardan biri mekanik rezonans (genellikle step motorlarda karşılaşılır) diğeri elektriksel rezonans. Sizin bahsettiğiniz sanırım elektriksel rezonans. Biz elektriksel rezonansa kompanzasyon diyoruz. Bir motor elektriksel olarak rezonansa getirildiğinde şebekeden çekebileceği en düşük akımı çeker.

Kolay gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst