MOTORLARDA KULLANILAN NM NİN ANLAMI ?

lycaon_xp

Üye
Katılım
2 Nis 2012
Mesajlar
75
Puanları
1
Yaş
31
Step motor alıcam bi siteye girdim nm olarak motorları kıyaslayıp sıralamış bu nm terimi nedir? Bu işlerde çok çömezim :d

rüzgar tribünü tasarlayacagım step motor kullanayım diyorum ama nm nedir daha onu bilmiyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
https://www.kontrolkalemi.com/forum...aynaklari/5834-ruzgar-turbinini-bitirdim.html Bu linkteki konuda ŞEF nickli arkadaşımızın bir çalışması var, biraz inceleyip fikir sahibi olabilirsiniz, ayrıca birçok konuda aklınızdaki sorulara dair tartışmalar oldu forumu biraz inceledikten sonra yine aklınızda yeni soru işaretleri oluşursa paylaşın yardım eden olacaktır. NM ye gelince ki bu konu benim ilgi alanıma girmiyor ama yanlış hatırlamıyorsam newtonmetre nin kısaltılmış hali, lise fizik konularında vardır, netten detaylı bilgiye ulaşabileceğinizi tahmin ediyorum, ben aklımdakileri söylemek istemiyorum çünki yanlış hatırlıyor olabilirim sizide yanlış bilgilendirmek istemem, en zor unutulan bilgi yanlış bilgidir.
 
NM arkadasin yazdigi gibi döndürme momentinin birimidir. Servo motorlarin etiketlerinde motorun gücü degil döndürme momenti verilir. Servo motorlar birkac milisaniyede nominal devir sayisina ulasir yada nominal devir sayisindan cok kisa sürede frenlenebilinir. Bunun icin ihtiyaciniz olan seyde tabiki döndürme momentidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst