motorlar hakkında birçok soru, talep faktörü

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Merhaba,

1.Motorlarda bizden istenen talep faktörü nedir ?
2.Hangi değerler arası seçim yapılmalıdır?
3.Motor gerilim düşümü hesabı yaparken şebekeden mi trafodan mı diye bir seçenek var şebekeden alınca da bir nevi trafodan almış olmuyor muyuz ? ekstra bu seçeneğin taşıdığı anlam nedir?
kablo hesabı yaparken demiraj akımını ihmal etmeli miyiz?
4.Motor fanına (çalıştığımız ortam tozlu olduğundan) filtre taktık. Tozun filtreyi tıkadığını gördük. Motorların kapaklarının sürekli açılmasının uygun olunmayacağı söylendi. Filtre takamıyoruz, içini açıp düzenli temizleyemiyoruz o halde tozu önlemenin ya da temizlemenin bir alternatif modeli var mı?
5.Motorlar düzenli Bakım ister mi? Bundan kastım her yıl söküp parçalayıp takmamız gerekir mi bu durum risk oluşturur mu?
6. Dur kalkı çok olan bir sistemde (konveyor amaçlı) hangi tip motor tavsiye edersiniz?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
hayır aktif kalsın istedim bu başlık demin baktım da birçok başlığım 1 yorum ya almış ya almamış dolayısıyla sorular öylece kalmış bende. bakımda hergün yeni bir şeye bilmiyorum diyorum. bu gidişle kapının önüne konulacaz. o sebeple şu temel öğrenme süreci tamamlansı istiyorum.
 
1. ve 2..soruda kastettigin sey kompanzasyon mu.cunku motorda talep faktoru diye bisey bugune kadar ne gordum ne duydum.
3.gerilim dusumu aslinda trafodan itibaren yapilir.ama adp den diger panolara hatcekilirken genelde kablo kesiti hesaplamalarin bi iki kademe ustunde secilir.ileride yeni yukler konulabilir diye.kablo kesitinin buyuk secilmesi gerilim dusumunu baya azaltir.biz de bu nedenle trafodan degil panodan itibaren hesap yapariz.demeraj akimi goz onunde tutulmaz
4.motor fanina filtre takacaginiza motorlarin bulundugu lokasyona bi filtre yerlestirmeniz daha saglikli olur
5.her ekipman duzenli bakim ister.periyodik bakimlarin ekipmanlara zarari degil yarari oljr.yalniz ekipmani taniyan ve bakimdan anlayan kisilerin yapmasi gerekir.yoksa ekipmana zarar verebilirsiniz
6.dur kalk in cok olmasindan kastiniz nedir.yani ne kadar cok.konveyor motoru cok fazla dur kalk yapmaz.biraz bilgi verirsen saglikli olur
 
dur kalk in cok olmasindan kastiniz nedir.yani ne kadar cok.konveyor motoru cok fazla dur kalk yapmaz.biraz bilgi verirsen saglikli olur
malzemeyi algıladığında çalışıyor konveyor. bandın boyu 1 metre. malzeme 1 metre hareket edince duruyor. dakikada kere yapıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,119
Mesajlar
915,160
Kullanıcılar
449,824
Son üye
Lecterer

Yeni konular

Geri
Üst