Motorların Verimi Nasıl Hesaplanır? (Strain Gauge)

tnrkltn

Üye
Katılım
1 Ara 2008
Mesajlar
38
Puanları
1
Merhabalar
Ben üstadlardan tecrübesi yada bilgileri varsa.Motor milinden alınan gücün nasıl hesaplanabileceğini öğrenmek istiyorum.1000 kW üstü motorlar için verim analizi yapmam istendi. etiketten yola çıkmak sanırım en verimsiz yöntem .Gerinim ölçer (strain gauge) denen bir yöntem olduğunu duydum,mile bağlanan burulmayla direneci değişen ve milden alınan gücü ölçebilecek bir sistem hakkında yada farlı bir çalışma yaparak verim ölçümü yapmakla ilgili somut bilgi aktarabilecek arkadaşlarıma şimdiden teşekkürer.(not:motorlara ait hiç bir dökümanım yok ve motorlar en az 25 yıllık)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam burada kimse cevap vermemiş ama sen bişeyler bulabildinmi oldukça güzel bir konu...
 
Konu "Araç şaftlarına balans" yapan makineler deyişini aklıma getirmekte.
Ayrıca "Kilitli Rotor" gibi de durmakta...
fAKAT 1000 Kw için tarafımdan yorumsuz.
Saygılarımla
 
Motorunuz,AC motor ise,daire diyagramı yardımı ile hesaplama yapabilirsiniz.Bunun için,mo-
torun,boştaki akım ve Cosq değeri yeterlidir.
 

Ekli dosyalar

  • Daire diyagramı.doc
    3.7 MB · Görüntüleme: 201
Süper.
başarılarınızın devamını dilerim.
Biraz kalem oynatayım.:)Paslanmışım.
Saygılarımla
 
Eklemiş olduğum doküman,benim çalışmam değildir.Dokümanı,nereden temin ettiğimi bula-
madığım ve ihtiyacı olan arkadaşımıza yarımcı olabilir düşüncesiyle koymak zorunluluğu his-
sederek foruma sundum.Çok değerli bir doküman.Umarım,emeği geçen (belki de hocamız ) arkadaşımız bizi mazur görür.Onayını alamadan koyduğum için,özrümüzü kabul eder.
 
Son düzenleme:
strain gauge ler hakkında megepin transmitterlar notlarında kaynak bulabilirsin.Bildiğim kadarıyla onlar daha çok helikopterlerin pervanelerinde kullanılıyor.pervane milinin genleşmesini ölçüyormuşlar.İlginç bir konu yardımcı olan arkadaşlara benden de teşekkür
 
strain gauge ile motorun verimi arasında nasıl bir bağlantı var anlayamadım.
 
arkadaşlar strain gauge ile ilgili bir projem vardı onun araştırırken bu dökümanı buldum lakin strain gauge ile ilgili başka bir sorum olacaktı konu başlığıda açılmamış bana strain gauge ile yay ile gerinim ölçmem gerekmekte yardımcı olursanız teşekkür ederim
 
Sn. nazkaro,

Yay ile gerinim ölçmem gerekiyor derken ne demek istediğinizi biraz daha açabilirseniz yardımcı olabilirim. Yaydaki deplasmanı mı ölçmek istiyorsunuz? Ayrıca şöyle bir durum da var, yay kuvvetini almak için çok kritik noktalara gerinim pulu yerleştirmeniz gerekir. Gerinim pulunun çok hassas olma durumu ve yüzeyle temasının kemikleşme boyutuna varmasının gerekliliği hesaba katılırsa montajda size sıkıntı yaratacaktır.

Dediğim gibi yapmak istediğinizi biraz da açıklayınız ki daha faydalı çözümler bulalım.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,148
Mesajlar
915,463
Kullanıcılar
449,886
Son üye
Lama

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst