motorda güç kaybının nedenleri?

Katılım
17 Şub 2010
Mesajlar
195
Puanları
1
arkadaşlar aslında arıza şu band üzerinde ilerleyen malzemeyi 8 testere ile kesen bir makina band boşken veya malzemeyi taşırken bir sorun yok malzeme testerelerin altına girdiğinde sorun başlıyor bant dönmekte zorlanıyor kız 10 da bire kadar düşüyor.motorda izolasyon testi hariç tüm ölçümleri yaptım normal ve sürüzüsünü bire bir çalışan sürücü ile değiştirdim ama sonuç değişmedi.redüktör ve rulman aksamındada bir şey bulamadım.ben izindeyken 5-6 saatten sonra bu arızayı yapıyormuş şimdi surekli yapıyor.testereleride değiştirdim hehsini sıfır taktım yine aynı.sonunda üfürükten bişi çıkacak ona canım sıkılacak sizce neden olabilir bu arıza.?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Selamun Aleyküm
Sayın Teknomen bahsettiğiniz konuda anlaşılması için yeterli bilgi olmadığını düşünüyorum. Detaylı bilgiler sunmanız, aldığınız bilgilerin sonuçlarını paylaşmanız hem size hem de bize faydalı olur.

Bahsettiğiniz sistem ekmek kesme makinalarında da daha başka sistemlerde de kullanılmakta.

Normal olarak çalışmasını zamanla bozmuş ise arıza aranabilir ama tasarımı yeni yapılmış bir makine ise sistemi de uyumsuz olabilir.

Hareketli parça kesilirken kesim hareket yönüne dik inen bıçak tarafından yapılıyorsa, bıçağın da hareket etmesi gerekir. Bıçak hareket etmezse veya parça ile uyumlu hareket etmezse evvela bıçağa yük biner ve daha başka sorun çıkabilir. Ekmek kesme makinesi gibi harekete engel oluşturmayan paralel sayıabilir kesimde bıçakların duruşu eğer parçaya direnç yüzeyi oluşturursa yani ön taraf keserken arka kısımları engelleyici duruşta ise bu da sorun olur. Bıçak bilev durumunun önemiminin yanı sıra kesilen malzemenin bıçağa yapışır gibi davranması, yumuşak yüzeyin oluşturduğu yoğrun sürtünme gibi etkiler de değişen sıcaklık ve daha birçok etki ile düşünülebilir.
Temel sanayi makinalarında sabit iş yapan motorlar genelde sürücüsüz olurlar. Size gerekli gücü tesbit ettiğiniz zaman uygun devirde daha güçlü motorla işinizi görebilirsiniz. Güçlü motor da güçsüzü de devirler aynı ise boşta da kendi yüklerine bindiklerinde de aynı deviri devam ettirirler. 5kW lık motor boşta 3000 de dönerken 4kW güç oluştururken de aynı devirde dönmeli. Değişen harcadığı enerjidir.

Başarılar dileriz.
 
Aleykum selam,
makina fazlasıyla gelişmiş bir makina yani 3 yıldır çalışmakta aynı motor ve aynı malzeme ile elbette dönen testerelere yük biniyor.birde kestiğimiz malzeme granit.taş testerelere girerken arkasında itici dediğimiz malzemeyi iten bir mekanizma var diyelimki 40 cm malzeme kesiyorsak son 2 cm ye kadar malzemeyi itmeye devam ediyor(bandın dönme hızından %10 fazla uygulayarak itiyor.bu itme hızınıda düşürdüm ama sorun aynı)testreler sabit dik olarak dönüyor
 
Testerelere yük bindiğini tahmin ederiz, zira kesme yapılması lazım.
Motorun boşta çektiği akımı ölçerek boşta ne kadar güç harcadığını bulabilirsiniz. 20 kW motor boşta 10 kW harcar gibi bir durum olursa zaten sistem de arıza aranır. Yüke bindiğinde de ne kadar akım çektiğini not ederseniz değişim fikir verebilir.

Çok bıçaklı mermer kesiciden bahsediyorsunuz anlaşılan. Yanyana disk şeklindeki bıçaklar ile kesme yapan raylı arabasında taşı ilerleten bir makina. https://www.kontrolkalemi.com/forum/mekanik-konulari/64815-beklenen-makinalar.html konusunda maden taş makinalarından bahsettik belki incelemek istersiniz.

Bu yanyana bıçaklar eğer birbirine paralel, harekete tam dik değilse zaten çok önemli sorun vardır sistemde. Bıçaklardaki açısal dağılmış kertikler, taşı altına alır gibi kapıyorsa veya kertik olmasa da bıçaklarda taşı kapan bir durum varsa bu da sorun olabilir. Bıçakların elmas kaplamalarının kontrolünü vb bakımları zaten yapmış olduğunuzu düşünüyoruz. Downmilling diye hitap edilen bu kesimde bıçağın malzemeyi kapma durumu önemlidir.

Bıçakların döner olarak tek bir düzlem gibi durmaması bir anlamda düzgünlüklerinin bozulması da önemli.

Daha detaylı bilgi, resimler vb başka arkadaşların da dahil olmasını sağlayabilir.

Başarılar.
 
ilgine teşekür ederim arkadaşım arızanın nedenini sizinde tahmin ettiğiniz gibi bıcakların elmas alaşımından kaynaklandıgını geçte olsa farkettim.çünkü son gelen partinin testerelerinde başladı bu durum.şimdi ben itici dediğim mekanizmanın ilk dayama anındaki itme süresini kısaltarak denedim (zaten bu süreden sonra bant ile senkron çalışıyor) 1 saniye olan dayama süresini 0.7 saniyeye çekerek )
bu durumda hızda çok az bir düşme oldu.makinenin kurulum parametresinde bu süre 1 sn şimdilik sorun görünmüyor inşallah sorunda çıkmaz.testereci ne kadar iddaa etsede alaşımda değişiklik yapmadık diye sorun testerelerden kaynaklanıyormuş bu kanıya vardım.belkide balansdan geçirmediler artık bakıp göreceğiz.
 
ha birde iticinin banddan %10 olan itme fazlalıgını %8 çektim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst