Motor yanmasi

Katılım
26 Eki 2007
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadas 3.3 kw asekron fan motoru surekli isinmadan dolayi yaniyor yildiz bagli ve surucu ile kontrol ediliyor bunu ucgen baglasam faydali olur mu?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Selam arkadas 3.3 kw asekron fan motoru surekli isinmadan dolayi yaniyor yildiz bagli ve surucu ile kontrol ediliyor bunu ucgen baglasam faydali olur mu?
Hocam neden yandığını bilmeden işlem yapmak mantıklı değil. 4kw a kadar üçgen başlatabilirsiniz.Motor sürücüsünden şüphelendiniz mi, normalde akım koruması olması gerekir yanmadan devreyi kesmesi lazım.
 
Sürücü ile kontrol edilen motorlarda devir çok düşük tutulursa motor aşırı ısınır. Motoru soğutmak için harici cebri fan kullanılır. Ayrıca motor ve sürücü bilgileri olmadan konuşmamız pek doğru olmaz ama sürücünüz 220 volt girişli ve motor etiketiniz yıldız 380 üçgen 220 ise motor bağlantınızı üçgen yapmalısınız. Sürücü 380 volt girişi ise ve motor yıldız 380 üçgen 220 ise motorunuzu üçgen bağladığınızda sürücü arızaya geçer veya motoru yakarsınız.
 
motoru yıldızmı baglasak ucgenmi baglasak olayı tam olmuyor motor etiket değerine bağlanır motor 2 sebepten yanıyor büyük ihtimal ya düşük devirden yada mekanik aksamla motor uyumlu değil motor komple sargılar yanıyorsa kavruluyor demektir ayarlı akım değerlerini kontrol etmenizde fayda var bence..
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,879
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst