motor seçimi

merhaba,

firma adı vermem yanlış olabilir diye firma adını yazmıyorum fakat türkiye'de faaliyet gösteren bir redüktör firmasının bu konuda dökümanları bulunmakta, dökümanlarda çeşitli uygulamalar için gerekli motor ve redüktör seçimlerinin yaklaşık hesaplamalarının nasıl yapılabileceği anlatılıyor ve örnek uygulama analizleri de bulunuyor. dilerseniz o dökümanlardan faydalanabilirsiniz.

bunun dışında transport tekniği üzerine bir kaç güzel türkçe kaynak vardı zamanında benzer ve farklı projelerde yararlanmıştık o tarz kitaplar da edinebilirsiniz.

yer çekimi ivmesini 10 aldım 1500x10 dan 15000 N benim temel ağırlığım
demir demir sürtünmeside 0,15 ile 0,25 arasında ben garantilemek için 0,25i aldım
15000x0,25=3750N benim yenmem gereken sürtünme kuvveti

eğer yük kolu x yük = kuvvet x kuvvet kolu denklemine göre yapılacak evet

ama sizin yaptığınız hesaba göre 18 kat fazla güç üretmeli

ama bize lazım olan 1500 kg lık bir kütleye dakikada 6m yol aldıracak bir kuvvet

bu arada hassas hesaplama gerekirse diye yazıyorum; sadece tekerleğin yuvarlanma sürtünmesi direncini hesaba katmışsınız fakat muylu - yatak sürtünmeleri, tekerlek göbeği - alın yüzeyi sürtünmeleri, tahrik elemanlarının sürtünmelerinin dirençleri de hesaplanmalı, tabi bunun uygulanması işten işe değişkenlik gösterir, çok elzem değilse yapılmayabilir.

son olarak kullanılacak rayların ve tekerleklerin dökümanları bulunmakta bunlardan da hesaplamalar sırasında yararlanılabilir.

iyi günler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,969
Mesajlar
913,974
Kullanıcılar
449,614
Son üye
Canipk

Yeni konular

Geri
Üst