motor seçimi hakkında?

YSFORL41

Üye
Katılım
19 Eki 2008
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar güneş enerjisiyle çalışan bir araba projemiz var.Bu sistemde kullanılmak amacıyla ekip olarak bir motor seçmemiz gerekiyor.Bu sistemde akü ve güneş panelleri bulunmakta akülerden 1 kw güneş hücrelerinden ise nominai olarak 1.2 kw lık bir enerji temin edebiliyoruz.Bizim aracı kalkındırmak için ise 150 nm lik torka ihtiyacımız var.Sizlere kafama takılan bir kaç soru sormak istedim sizlerinde görüşlerini almak istiyorum.
1.soru: Araçta 3.5 kw lık bir motor kullandığımız zaman sonuçta gelen enerji motorun nominal gücünden daha bir düşük bir enerji olacağı için bu aracın max hızını hesaplamak için hangi bağıntılara ihtiyacımız var?
2.soru:180 nm, 3.5 kw, 60v luk bir fırçasız dc hub motor kullanmak istersek araç kalkış anında herhangi bir problem yaşar mı? (sonuçta gelen enerji nominal olarak 2.2kw olacak) sorun yaşayacaksak eğer ne tip bit motor kullanmamızı önerirsiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
ne tür bir proje? performans mı önemli, yarış mı yapacaksınız yoksa enerji verimliliği mi önemli, golf arabası gibi mi?.
aküler ve panellerden anlık maksimum ne kadar volt amper çekilebiliyor?
 
ne tür bir proje? performans mı önemli, yarış mı yapacaksınız yoksa enerji verimliliği mi önemli, golf arabası gibi mi?.
aküler ve panellerden anlık maksimum ne kadar volt amper çekilebiliyor?

rica etem bana yardım edermisin güneş enerjili bi araba yapıyoruzda özel mesaj atarsan sevinirim
 
Motor Gücünü maksimum kurulu gücünden fazla seçersen motoru kaldıramazsın. 1kw kurulu gücün varsa tavsiyem motor sürücüsü kullan ya da yıldız üçgen çalıştır. Bunun için bile motor gücün maksimum 1kw olmalıdır. yoksa başlangıçtaki demeraj akımını sağlayacak gücün olmadığından dolayı motor kalkamaz. Benim Görüşüm.
 
arkadaşa attığınız özel mesajdan birtanede bana da atarmısınız benimde öyle bir projem var
 
rüzgar ve diğer sürtünme kayıplarını dahil ederek tekerlek çapı ve motorun devrinden hızını hesaplaman mümkün yüksek voltaj ve asenkron makina kullanarak verimli bir araç yapman mümkün(bkz tesla roedster ac 300 - 600 volt 280 beygir) ac daha verimli elektrikli arabalarda
 
arkadaslar bu konuda bana yardım cı olabilir misiniz ? fırcasız dc motor hakkında ????
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst