Motor sıcaklığı

küçük motorlarda ptc konulmuyor diye biliyorum
Gövde tipi 180(18,5-20kW) ve üzeri motorlar için standartta oluyor. Bundan küçük motorlar için siparişte talep üzerine yerleştirme yapılıyor.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
evet abi firmadan özel siparişle istemek lazim ben hep büyük ve nitelikli motorlarda gördüm
Gövde tipi 180(18,5-20kW) ve üzeri motorlar için standartta oluyor. Bundan küçük motorlar için siparişte talep üzerine yerleştirme yapılıyor.
 
Sadece bir makinedeki motor gövde sıcaklığının 9 derece daha fazlalığı, ya asenkron motordaki iç sıkışmadan ya da ekstrüktördeki mekanik bir sıkışmadan kaynaklıdır. Gövde sıcaklığı daha yüksek olan motoru kendi şanzıman bağlantısından sökerek, öncelikle motorun boşta çalışmasında motor katalog değerlerindeki amperi çekip çekmediğine pensampermetreyle ölçerek bakın. Motor klemensindeki motor giriş bağlantılarında da bir gevşeklik bulunmamalıdır. Boştayken şebekeden çekilen amper değeri normal ölçülürse bu asenkron motorda mekanik iç problem (rulman, mil sıkışması, vb.) yok demektir. O zaman ekstrüktör şanzımanında ve ve sonrasında dönen Arşimed burgusunda, bu yataklamadaki rulmanlarda, burgu mlinde, sıkışma, statik/dinamik balassızlık, aşırı titreşim testi veya analizi, şanzıman içinden kopan olası parçalar, vb. ve şanzıman yağı seviyesi açısından detaylı bir araştırmayı yapın.

Elektrik motoru mili boşta dönerken nominal amper değerini çekiyorsa sıkıntı (mekanik zorlanmayla) mutlaka ekstüktörün mekanik aksamındaki bir sıkıntıdan kaynaklıdır. Gövdedeki sıcaklıklığın fazla yükselmesi; "mekanik zorlanma > stator/rotordaki kaymanın artması > Cos fi'nin bozulması > statorun daha fazla akım çekmesi > fazla çekilen akımla oluşan fazla ısının döküm gövdeye iletimle verilmesi" şeklindedir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
arkadaşlar hayırlı ramazanlar öncelikle

granül makinasında kullandığımız motorlarımız var 4 tane 7,5kw , bu motorlardan 3 motorun gövde sıcaklığı 47 derece iken 1 motorun gövdesi 56 dereceye çıkıyor ve termik arttırıyor arka pervanesi küçük 10 cm çapında diğer motorların fanlarıda aynı buna nasıl bir çözüm bulabiliriz arka pervaneyimi değiştirilelim yoksa arkaya ekstra fanmı takalım Ekli dosyayı görüntüle 54261

Ekli dosyayı görüntüle 54262
4 motorunda yükü aynı mı? Yükler aynı ise akım ve güç katsayısı ölçümü yapın. Aynı ölçümü birde motorlar boşta çalışırken yapın.

Saygılar...
 
Herşey normal göründüğü halde akla gelmeyecek bir husus daha belirteyim. Bazı aklı evvel kişiler stator çapından tornada aldirmakta hava aralığı değiştiği için motor gucden düşmektedir. Arıza/Bakım geçmişi hakkında bilgi verilmeyince,boşuna cabalanilmaktadir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,098
Mesajlar
914,957
Kullanıcılar
449,800
Son üye
bukurt

Yeni konular

Geri
Üst