Motor sürücülerinde fren direnci nasıl seçilir ?

2.2 kW motor baralalarını söküp ölçtüğünde sargılar arası kaç ohm? Neye göre
Ben konuyu farazi olarak dedim 2,2 kw diye de neye göre tarafına gelince orada bir bobin yada bobin gurubu var o gurubun kesiti ve uzunluğuna göre bobinin direnci ortaya çıkar
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Üstad sen bayağı geriden geliyorsun. Bunun hesabı kitabından önce ben sana yolu gösteriyorum. Sen o bobin sipir hesabına girersen işin zor. 2,2 kW (örnek) bir motora aynı güçte bir fren direnci bağla geç. Fren direnci Omajı çok yüksek olmaz zaten. Aynı motorlar gibi düşğk omajlı olur. O da sisteme dokunmaz zaten. Anladın mı?
 
Cemil hocam motor gücü ile aynı direnci kullan demişsiniz evet mantıklı...

Ama bi kaynak araştırıyorum 40 ohm diyor başka bir kaynak araştırıyorum 200 ohm diyor :D anlatabiliyor muyum yani bu işin temelinde yatan mantık ne çünkü 40 ohm ile 200 ohm arasında 160 ohm var. ha motor fren süresi zaten 1 dakika civarında olur ki 40 ohm 200 ohm yerine bağlanmış olsa bile yine bi şekilde iş görür yada 40 yerine 200 bağlasan da belki yine iş görür ama önemli olan mantık ne neye göre yani ? yoksa siz söylediğiniz konuda haklısınız motor gücüne eşit bi fren direnci al tak geç ama işin teorisini merak ediyorum ben...
 
Senin bunun hesaplamasını öğrenmek istediğini anladım. Ama yokuş yapıyorum sana. Nedenine gelince fren direnci motor stop ettiğinde devreye girer. Enerjiyi boşaltır işi biter. 400 ohm olsa ne olur? Hiç bişey olmaz. Çünkü onun işi stop esnasında enerjiyi harcayarak hızlı bir şekilde tüketmektir.
 
Yabancı dil olduğu için hiç bişiy de anlamadım... Ben işin mantığını öğrenmek istemiştim ama yabancı dilde ayrı bir sorun...


Dokümanda hesaplama formülü anlatılıyor. Her sürücünün DC uyarı voltajı farklıdır. Bu voltaja göre hesaplanır. Markalar arasındaki omaj farkıda buradan gelir.

http://akkorelektrik.com/p10-frenleme-direnci

Bu link göz atabilirsin. Bu firmaya direnç yaptırdım. Sorunsuz kullandım
 
Fren direncinin değeri invertörün gücüne göre hesaplanacak bir şey değildir.

Her üreticinin devresi farklı olacağın direncin değerleri de farklılık gösterir.

Bu yüzden ürünün kılavuzundan bakılıp seçilmelidir. Gücünü tavsiye edilenden daha yüksek seçmenizin zararı yoktur. Direnç daha az ısınır.
 
Surucu direnci her surucunun manuelinde belirlenen devre şemasında hesaplanmış yazılmıştır.Rastgele bir seçim sürücüye zarar verebilir.Veya istenen ayarlar tutmayabilir.Tecrübeyle sabittir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,890
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst