Motor sürücülerinde fren direnci nasıl seçilir ?

konuyu biraz geç gördüm. Sürücünün markası ve kW 'sine bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
http://www.adsmuhendislik.com.tr/deppo/dosya/185425910156.pdf
attığım linkte abb sürücüleri ile ilgili bilgiler bulunmaktadır.

2. Denklem 1'i kullanarak R direnci hesaplayın. 3. Denklem 2'yi kullanarak ERpulse enerjiyi hesaplayın. 4. Aşağıdaki koşullar karşılanacak şekilde direnci seçin: • Direncin nominal gücü PRmax değerine eşit veya daha büyük olmalıdır • Direnç R değeri, kullanılan sürücü tipi için tabloda verilen Rmin - Rmax değerleri arasında olmalıdır. • Frenleme döngüsü T sırasında direnç, ERpulse enerjisini dağıtabilmelidir.
Direnç seçimi için denklemler: burada R = seçili fren direnci değeri (ohm) PRmax = frenleme döngüsü sırasında (W) maksimum güç PRave = frenleme döngüsü sırasında (W) ortalama güç ERpulse = tek bir frenleme darbesi (J) sırasında dirence iletilen güç ton = frenleme darbesinin uzunluğu (s) T = frenleme döngüsünün uzunluğunu (s) belirtmektedir. Tabloda gösterilen direnç tipleri, tabloda gösterilen döngü frenlemeli maksimum frenleme gücünü kullanan önceden boyutlandırılmış dirençlerdir. Dirençleri ABB'den temin edebilirsiniz. Bilgiler, herhangi bir bildirim yapılmaksızın değiştirilebilir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Fren direncinin değeri invertörün gücüne göre hesaplanacak bir şey değildir.

Her üreticinin devresi farklı olacağın direncin değerleri de farklılık gösterir.

Bu yüzden ürünün kılavuzundan bakılıp seçilmelidir. Gücünü tavsiye edilenden daha yüksek seçmenizin zararı yoktur. Direnç daha az ısınır.
Aynen dediği gibi.cihazın kullanım kılavuzunda yazar direnç degerleri
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst