Motor sürücülerde frenleme

robçu

Üye
Katılım
25 Ocak 2008
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
39
Üstadlar selamlar hepinize..

Yardımınıza ihtiyaç duyduğum bir konu hakkında fikirlerinizi ve tecrübelerinizi esirgemeyin lütfen.

Elimde 2 adet motor sürücü var (Allen Bradley Powerflex 4M ve Delta VFD-M)bunları işletmedeki vinçlerde köprü yürüme motorlarında kullanmak istiyorum ancak motorlarımızda mekanik frenleme yok.Bu sürücülerle ya da genel olarak sürücülerde motor enerjisiz iken mekanik frenleme varmış gibi sabit olarak motoru kilitleyebiliyor muyuz?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Sürücülerın, yardımcı rölelerı vardır. Onları, sürücü start aldıgında cekecek ve frenı bıraktırack şekılde proğramlarsanız ıhtıyacanızı görürsünüz.Tavsıyem, en az 3-4 hz de cekıp bırakmasıdır.
 
her iki sürücüde işini görür kullanma kılavuzlarında herşey yazılı incelersen çözebilirsin .kolay gelsin
 
Sürücülerde DC braking adı altında bir input girişi genelde vardır. Siz buraya bir input bilgisi göndererek motor çalışmadığı durumda motorunuzu DC Frende tutabilirsiniz. Motorunuz DC Frende kalma süresi fazla olursa motorunuz ısınması muhtemeldir. Bu konuya dikkat edersiniz. Bahsettiğiniz markaları incelemek lazım parametre olarak.

Kolay Gelsin.
 
DC enjeksiyon fonksiyonu ile motoru sabit tutabilirsiniz ancak arkadaşların da belirttiği gibi ısınma olacaktır. Cebri fan soğutması gerektirebilir. Ama uygulamanız vinç yürütme olduğundan mekanik frensiz çalışma iş emniyeti açısından uygun bir çalışma şekli olmayacaktır. mutlaka mekanik fren uygulaması yapılmasını tavsiye ederim.
 
Vinçlerde firen durduğunda sürekli istenir. DC frenleme motora ve surucuye gereksiz yuklenme demektir. Sn. zeybek 'in belirttiği gibi konverter duruşa geçtiğinde elektro manyetik balatalı frenin enerjisini keserek motoru sabit tutmalıdır.

Sanel Sanayi Elektrik A.. - Sanel, Magnel, Frenli motor, Frenli elektrik motoru, Burlu Kasnak, Kasnak, V kasnak, Triger kasnak, Elektromagnetik fren, Elektromanyetik fren, Manyetik fren, Magnetik fren, Redktr, Bur, Skma bur, Skma bilezik, Ringfeder,

linki incelersen yeterli bilgiye ulaşırsın. Kolay gelsin.
 
sürücüler de frenleme var zaten. Biz siemens sürücü kullanıyoruz. Siemenslerde var. Senin dediğin sürücülerde de vardır.Motora frenleme gerekebilir.Bu özelliğin olmadığı sürücü olmaz. Parametreleri incele direk çözersin...
 
sürücüler ile frenleme mümkün fakat iş emniyeti göz önüne alındığında mutlaka mekanik fren gerekir. özellikle yükü aşağı yukarı hareket ettirdiğiniz sistem kesinlikle mekanik frenle desteklenmelidir. herhangi bir elektrik kesintisi durumunda sadece sürücü ile yapılan fren iş kazasına sebep olacaktır.
 
mekanik frenleme iş kazası yönünden mutlaka olması gerekir.. sürücülerde frenleme vardır fakat mekanik frenlemede mutlaka olması gerekir.
 
sürücü ile bu şeklilde frenleme olmaz!!! motoru durdursunuz belki ama bir vinç köprüsünü mekanik frensiz durdurmak ço riskli tehlikeli.. fan yada pompa değil bu.. mekanik frensiz bir vinç ..tam Türk işi olmuş kusura bakmayın
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,236
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst