Motor Koruma Şalteri Seçimi

bu sorunun cvbını ben biliyorum zaten sormamadaki amaç burdaki insanların nasıl cvp verdikleri ve ne kadar ne bildikleriydi. ama Gördümki basit bi soruya bile cvp alamıyorum.


Tebrik ederim.3 mesajla,forumun kalitesini hemen tesbit etmişsiniz !Yeni imtihan sorularınıza cevap vermeye gayret ederiz.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
bu sorunun cvbını ben biliyorum zaten sormamadaki amaç burdaki insanların nasıl cvp verdikleri ve ne kadar ne bildikleriydi. ama Gördümki basit bi soruya bile cvp alamıyorum.


Tebrik ederim.3 mesajla,forumun kalitesini hemen tesbit etmişsiniz !Yeni imtihan sorularınıza cevap vermeye gayret ederiz.

Aslında bu soruya göstermiş olduğun ilgi ve alaka herşeyi açıklar dimi? Bunu ikimizde biliyoruz.
Bu soruyu yanıtlamak için gayret etmemişsin ki. Başka soruya hacet yok.

Çok uzadı bu konu Kilitleyin Lütfen...

Herkese İyi Forumlar...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
anton22 adam gibi cevap isteğine cevaben forumdan 1 hafta yasaklanmıştır!

Forum kuralları: forumda polemik oluşturarak huzuru bozma
 
Motor koruma sartelı kumanda panellerıne dahıl olup bellı bır degverı yoktur aslında onemlıde degıldır.. Cunu motor koruma satelı motorun yada sıstemın kac amper cekıp cekmedıgıne degıl sısteme 3 fazın gelıp gelmedıgıne bakar fazlardan bırı eksık gelıyorsada 1 den 2 ye olan kontak ucunu acar tek gorevı budur.. Dıger guvenılır motor koruma sıstemınde termık en cok tercıh edılen sıstemdır.. Bununda motorun kv tında kı sayı voltaja bolunerek cıkacak olan amperaj degerıne uygun termıgı almaktır...
 
turgaydursun kardeşim m.gerin,abb, siemens, legran,federal şalt firmaları sence neden üzerine değer yazma gereksinimi duyuyorlar bence sen motor koruma şalterinin tam ne olduğunu ve ne amaçla kullanıldığını öğrenmeni tavsiye ederim röle ile karıştırıyorsun sanırım soruya farklı bi bakış açısı kattın :)
 
açacaksın emonun ajandasından en sonda teknik bilgiler kısmını ordan sayfa 44 e gideceksin :)
başlığa bakacaksın sayfa değişebilir belki yıla göre :)
IEC 60292 STANDARDA GÖRE SİNCAP KAFESLİ 380 V VE 1500 VEYA 3000 DEVİRLİ ASEKRON MOTORLAR İÇİN YOL VERİCİLERİ SEÇİM CETVELİNİ
GÜÇ HP VEYA kW OLARAK BAK NE İSE ELİNDEKİ BİLGİ ORDAN KARŞILIĞINI BUL O DEĞER HEM TERMİK HEMDE MKŞ DEĞERİ KOLAY GELSİN :)
 
arkadaşlar benim 22kw bir yıldız üçgen motorum var motor koruma şatleri takıcam bunun için kaç amper motor koruma şalteri takmam lazım bunun hesaplaması nasıl ve neye göre yapılıyor yardımlarınızı bekliiyorum
anton 22 arkadaşım elektrik motorlarına motor koruma şalteri seçmenin bir pratik yolu şalt ürün katologlarında seçim cetvelleri vardır.
örneğin:siemens 20 mart 2008 fiyat listesinden 22 kw elektrik motor için motor koruma şalteri 36-45 veya 40-50 ayar sahalı seçilir.yani motor nominal akımın 1.05 ile 1.2 katı ,aynı termik röledeki gibi seçim yapılır.
kolay gelsin
 
anton-22 meslekten anlamadığın belli. 22 kw'lık motorra 22kw'lık motor koruma şalteri takılır. hesap kitap yapmana gerek yok. akımınıda motor etiket akımına göre ayarlarsın olur biter hepsi bu. formül falan filana gerek yok bu kadar basit
 
arkadasım 22000/kök3*380 = akım değeri .. bulduğun akım değerinin bir üstünü kataloglardan seç ...

has artvinli alçak gerilimde röleye gerek yoktur .. bence mkş yi iyice araştırın..röle baglanırmı dersenız baglanır ama gerek yoktur . arkadas bosuna masraf olmuş olur..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,882
Kullanıcılar
449,600
Son üye
psychedelic

Yeni konular

Geri
Üst