Motor klemens kutusuna takılabilen inverter

phase

Üye
Katılım
13 Ara 2009
Mesajlar
270
Puanları
1
Arkadaşlar motorların klemens kutusuna takılabilen compact drive adı ile ortaya çıkan inverterler hakkında pek bilgi bulamadım.Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.:confused:
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İlgili inverterlerin satışını ağırlıklı olarak Türkiyede Wilo ve Grundfos firmaları yapmakta.

Ağırlıklı olarak bina işletmelerinde pompalar üzerine takılı olarak sahada karşımıza çıkar.Diğer inverterlrden bir farkı bulunmamakta bu inverter de motorun devrini ayarlamak için kullanılmakta.

Üzerinde bir adet basınç sensörü girişi bulunmaktadır. Bu girişe verilmiş olan analog bilgi sayesinde inverter motorun devrini otomatik olarak ayarlamaktadır.

İnverteri start etmek için inverter üzerinde bir adet(çift) start terminalı bulunmaktadır. Bu terminal bir anahtar veya bir rölenin kuru kontağı ile köprülenmesi durumunda inverter star alır.

Yine inverter üzerinde bir adet(çift) durum bilgisini almak için terminal bulunmaktadır. Bu terminalden inverterin devrede veya arızalı olduğuna dair bilgi alınabilir.
 
Çok açıklayıcı cevap olmuş!
Bir ilave de benden
Lenze marka 8200 motec serisi
yaygın olarak türkiyede kullanılmakta.
Saygılarımla.
Lenze motec.JPG
 
Arkadaşlar motorların klemens kutusuna takılabilen compact drive adı ile ortaya çıkan inverterler hakkında pek bilgi bulamadım.Bilgisi olan arkadaşların görüşlerini bekliyorum.:confused:

DANFOSS FCM-300 serisi kullanılabilir. Detaylı bilgi için www.kontrolser.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Danfoss-DriveMotor-FCM300.jpg
    Danfoss-DriveMotor-FCM300.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 9
  • VLT Drive Motor FCM 300.pdf
    1.3 MB · Görüntüleme: 4

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,304
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst